Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
statistike

Baby Lasagna jedini je predstavnik na Euroviziji koji je pisao svoju pjesmu, a Rim Tim Tagi Dim ističe se i po ovome

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/16
30.04.2024.
u 21:10

Eurovision Charts objavio je statistiku o broju autora koji ove godine sudjeluju na Euroviziji. "Rim Tim Tagi Dim", hrvatska pjesma, ove je godine jedina pjesma koju je napisao samo jedan autor. Baby Lasagna je sam napisao pjesmu kojom ove godine predstavlja Hrvatsku na Euroviziji.

Odbrojavanje do početka Eurovizije ušlo je u posljednjih tjedan dana, natjecatelji su u već u Švedskoj, a u tijeku su i posljednje pripreme. Svatko od predstavnika ističe se po nečemu,  a ono po čemu se ističe Marko Purišić (28), hrvatski predstavnik poznatiji kao Baby Lasagna jest upravo to što je jedini izvođač koji sam stoji iza svoje pjesme. Naime, Eurovision Charts objavio je statistiku o broju autora koji ove godine sudjeluju na Euroviziji. "Rim Tim Tagi Dim", hrvatska pjesma, ove je godine jedina pjesma koju je napisao samo jedan autor. Baby Lasagna je sam napisao pjesmu kojom ove godine predstavlja Hrvatsku na Euroviziji.

Najviše zemalja ove godine ima pjesme koje su napisala tri ili četiri autora. Grčka i Malta, s druge strane, ove godine imaju pjesme u čijem je skladanju sudjelovalo čak po devet autora.

Podsjetimo, veliko finale na rasporedu je u subotu 11. svibnja, a njemu će prethoditi dva polufinala u kojima će  dalje proći dvadeset pjesama, a u finalu pridružit će m se zemlja domaćin Švedska i Big 5, zemlje koje najviše financija izdvajaju za ovaj spektakl. 
Marko slovi kao jedan od favorita. Marko je više od mjesec dana bio na prvom mjestu i glasio za glavnog favorita, a sada je na drugom mjestu kladionica sa 17 posto šansi za pobjedu.

Na prvom mjestu nalazi se Švicarac Nemo s pjesmom "The Code" i 23 posto šansi za pobjedu, a trećem mjestu je Nizozemska s 14 posto šanse za pobjedu. Potom slijede Italija i Ukrajina koje su ranije slovile kao najveći favoriti ovogodišnje Eurovizije.

VIDEO Komentar Amerikanca o Baby Lasagni naljutio mnoge

 

Komentara 2

ST
Stručnjak
21:42 02.05.2024.

I to je još jedan razlog zašto bi trebao pobijediti.

Avatar Ležeći Policajac
Ležeći Policajac
03:42 01.05.2024.

Kad se sa hrvatskog RimTimTagi Dim prevede na srpski, glasi: "Čaše lomim, ruke mi krvave".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije