Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nemo Mettler

Glavni konkurent Lasagni šokirao sve, iskopirao glazbenu divu: 'Nemaš ni tisućinku njene karijere'

Foto: Instagram screenshot
1/7
03.05.2024.
u 08:00

I dok je nekima ovo bio ‘ikoničan‘ potez, drugi su komentirali da je ovo oblik nepoštovanja

Predstavnika Švicarske na ovogodišnjoj Euroviziji po imenu Nemo Hrvati su zapamtili jer je skinuo Baby Lasagnu s trona popularne eurovizijske kladionice nakon što je 32 dana "Rim Tim Tagi Dim" bio na prvom mjestu. Pjesma s kojom se Nemo predstavlja, "The Code", govori o putovanju, spoznaji i osjećaju slobode kada je shvatio da je nebinarna osoba. 

Nemo je privukao pozornost svojom modnom kombinacijom koja se pak brzo proširila društvenim mrežama. Naime, Švicarac nosi istu odjeću kao glazbena diva Celine Dion kada je pobijedila 1988. na popularnom glazbenom natjecanju. Poznata je pjevačica s pjesmom "Ne Partez Pas Sans Moi" pobijedila i tada Švicarskoj osigurala drugu pobjedu na Euroviziji.

Modna se kombinacija sastojala od bijelog sakoa i suknje uz koju je iskombinirala zlatnu ogrlicu. U identičnom kompletu godinama ksnije pojavio se i Nemo te ponovno postigao popularnost na društvenim mrežama. I dok je nekima ovo bio "ikoničan" potez, drugi su komentirali da je ovo nepoštovanje prema glazbenoj divi. "Molim te, poštuj Celine Dion. Nemo nema ni tisućinku Celinine karijere i talenta i nikada neće", napisala je jedna korisnica na popularnoj platformi X.

 

 

VEZANI ČLANCI:

 

Podsjetimo, glazbenik punog imena Nemo Mettler (24) nebinarna je osoba te, kako stoji na Instagram profilu, koristi se zamjenicom "oni". No u jednome intervjuu istaknuo je i da više voli da ga se zove imenom, no ako treba birati zamjenicu, onda bi radije da se koristi ovom rodno neutralnom. Inače Nemo, osim što pjeva, svira i violinu, klavir i bubnjeve. Svoj prvi EP objavio je 2015. godine, a našao se u top 100 najslušanijih u Švicarskoj. Uspjeha je imao i s drugim singlovima, a do sada je objavio tri EP-a. Najuspješnija pjesma mu je "Du". Prije četiri godine počeo je pisati i producirati za druge glazbenike, ali i objavljivati pjesme na engleskom jeziku. U glazbi često tematizira rodni identitet, mentalno zdravlje te se inspirira svojim životom. Sudjelovao je i u švicarskoj verziji showa "Masked Singer". Nemo se maskirao u pandu te je završio na petom mjestu. Na Euroviziji će se predstaviti pjesmom "The Code", koja je djelomično inspirirana i stvarnim životom.

 

1/21

 

– The Code govori o putovanju započetom spoznajom da nisam ni muškarac ni žena. Traženje sebe bio je dug i često težak proces za mene. Ali ništa nije bolje od slobode koja je došla spoznajom da sam nebinarna osoba – opis je pjesme koji je Nemo dao.
– Nevjerojatna je čast predstavljati Švicarsku na Euroviziji. Ova platforma nudi veliku priliku za izgradnju mostova između različitih kultura i generacija. Zato mi je kao queer osobi vrlo važno zauzeti se za cijelu LGBTQIA+ zajednicu – istaknuo je. Dodajmo da švicarskog glazbenika na Instagramu prati više od 34 tisuće ljudi, a u švedskom Malmöu nastupit će u drugoj polufinalnoj večeri.

 

VIDEO: Komentar Amerikanca o Baby Lasagni naljutio mnoge: 'Imam samo jedno pitanje za tebe'

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije