Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U 77. GODINI

Preminula Manca Košir, glumica zapamćena po ulozi Janice u filmu 'Breza'

Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell
1/6
02.05.2024.
u 20:11

Košir mnogi pamte kao filmsku glumicu jer je igrala u nekoliko ostvarenja, a ono najzapamćenije svakako jest uloga Janice u filmu "Breza" Ante Babaje, prema Kolarovoj pripovijetki u kojoj je igrala sa samo 18 godina.

Slovenska novinarka i glumica Manca Košir preminula je u 77. godini, javljaju slovenski mediji. Manca se posljednjih godina borila s karcinomom, a o tome je i javno govorila. Košir je 2019. godine zbog raka čeljusti prošla zahtjevnu operaciju, a nakon operacije u kojoj joj je odstranjen dio kosti i limfni čvorovi, bolest se vratila te se ponovno podvrgnula operaciji u kojoj joj je odstranjen do jezika zbog čega je u posljednje vrijeme teže govorila.

Podsjetimo, Košir mnogi pamte kao filmsku glumicu jer je igrala u nekoliko ostvarenja, a ono najzapamćenije svakako jest uloga Janice u filmu "Breza" Ante Babaje, prema Kolarovoj pripovijetki u kojoj je igrala sa samo 18 godina.

Glumica je potom prvo diplomirala matematiku i fiziku, pa i političke znanosti i novinarstvo. Nakon toga uslijedio je i doktorat. Kao novinarka radila je u najuglednijim listovima u tadašnjoj Jugoslaviji. Nakon toga radila je kao urednica, a do umirovljena bila je i profesorica komunikologije, medijskog odgoja i novinarske etike. Sveučilišta profesorica objavila je mnoge znanstvene radove, ali i druga djela poput pjesama. 

 

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar rubinet
rubinet
20:30 02.05.2024.

Breza bje odličan Babajin film.

JO
Jova
06:33 03.05.2024.

Bila je nestvarno lijepa....kao anđeo!!!

LO
Lokislav
23:36 02.05.2024.

Je, čak i Bata Živojinović spika kajkafski ko da se rodio u Kumrovcu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije