Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 202
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP MADRID

Nadal u osmini finala nakon tri sata borbe. Medvjedev preokretom porazio Kordu

Madrid Open
Foto: VIOLETA SANTOS MOURA/REUTERS
1/4
29.04.2024.
u 21:31

Rafael Nadal će za sljedećeg suparnika imati Čeha Jirija Lehečku koji je sa 6-4, 7-6 (7) nadigrao Brazilca Thiaga Monteira. Danjil Medvjedev će za svoje prvo četvrtfinale na madridskom Mastersu igrati protiv Kazahstanca Aleksandera Bublika koji je također nadoknadio set zaostatka u dvoboju protiv Bena Sheltona.

Španjolski teniski velikan Rafael Nadal plasirao se u osminu finala ATP turnira iz serije "masters 1000" u Madridu nakon što je nakon tri sata borbe u 3. kolu svladao malo poznatog Argentinca Pedra Cachina sa 6-1, 6-7 (5), 6-3. Osvajač 22 "grand slam" naslova, od toga 14 upravo na zemljanoj podlozi u Roland Garrosu te peterostruki pobjednik turnira u Madridu, koji će za nešto više od mjesec dana navršiti 38 godina, za sljedećeg će suparnika imati Čeha Jirija Lehečku koji je sa 6-4, 7-6 (7) nadigrao Brazilca Thiaga Monteira.

Četvrti tenisač svijeta Rus Danjil Medvjedev, još je jednom, kao i u drugom kolu, nadoknadio set zaostatka i pobjedom 5-7, 7-6 (4), 6-3 protiv Amerikanca Sebastiana Korde (ATP - 26.) izborio plasman u osminu finala ATP Masters 1000 turnira na zemljanoj podlozi u Madridu.

VIDEO Goran Ivanišević nasmijao zagrebačku publiku: Teniski meč igrao tavom

Korda je osvojio izjednačen prvi set 'breakom' u dugačkom 12. gemu, iskoristivši šestu set-loptu. U drugom setu je Amerikanac imao 'break'-loptu u šestom gemu, ali je ostao bez realizacije. Ni Medvjedev nije uspio doći do 'breaka' pa je odluka pala u 13. gemu, u kojem je Rus bio bolji.

Odluka o pobjedniku pala je u osmom gemu trećeg seta, kad je Medvjedev iskoristio jedinu priliku za 'break', a potom bez poteškoća priveo meč kraju. Rus će za svoje prvo četvrtfinale na madridskom Mastersu igrati protiv Kazahstanca Aleksandera Bublika koji je također nadoknadio set zaostatka u dvoboju protiv Bena Sheltona i slavio sa 3-6, 7-6 (2), 6-4. Bublik je bio u četvrtfinalu ovog turnira prije tri godine, ali protiv Medvjedeva ima 0-5 u međusobnim dvobojima.

GALERIJA Alcaraz porazio Đokovića i osvojio svoj prvi Wimbledon

Madrid Open
1/56

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije