Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJAJNA UTAKMICA

Ludnica na Allianz Areni: Modrić ušao s klupe, Real izjednačio u trileru, čeka nas spektakl u uzvratu

Foto: REUTERS/Angelika Warmuth
1/5
Autori: vecernji.hr, Hina
30.04.2024.
u 22:52

Nije bilo pobjednika u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka između Bayerna i madridskog Reala

BAYERN - REAL MADRID 2:2 (Sane 53', Kane 57' / Vinicius 24', 83'-11m)

BAYERN: Neuer - Kimmich, Dier, Kim, Mazraoui - Laimer, Goretzka (od 46' Guerreiro) - Sané (od 87' Davies), Müller (od 80' Gnabry), Musiala - Kane

REAL MADRID: Lunin - Vazquez, Rüdiger, Nacho (od 65' Camavinga), Mendy - Tchouaméni, Kroos (od 75' Modrić), Valverde, Bellingham (od 75' Diaz) - Vinicius, Rodrygo (od 87' Joselu)

Foto: SofaScore

Statistika: SofaScore za Večernji list


Na minhenskoj Allianz Areni nogometaši Bayerna i madridskog Reala su odigrali prvu polufinalnu utakmicu Lige prvaka, pobjednika nije bilo nakon 2-2 (0-1) tijekom 90 minuta igre te se drama seli na uzvrat i madridski Santiago Bernabeu.

Real je poveo u 24. minuti golom Vinicius Juniora, dok je preokret uslijedio početkom nastavka. U 53. minuti Leroy Sane je pogodio za 1-1, dok je u 57. Harry Kane realizirao jedanaesterac za 2-1 Bayerna. Konačnih 2-2 postavio je Vinicius Junior u 83. minuti kada je pogodio s bijele točke.

POGOTKE S UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE

Samo je četrdeset sekundi trebalo Bayernu da kreira prvu veliku priliku na susretu. Pred madridska vrata izbio je Sane, ali je nakon njegovog udarca, malo iskosa, dobro nogom reagirao vratar Reala Lunin.

Kao i kod Manchester Cityja, u uzvratnom ogledu četvrtfinala, Real je igrao tako što je svih njegovih jedanaest igrača stajalo iza lopte. Real se u uvodnih dvadeset minuta isključivo branio, a Bayern je pokušavao prijetiti kroz gusto postavljenu suparničku obranu.

Nakon slabašnog pokušaja Kanea u sedmoj minuti opet je Sane bio prijetnja za Madriđane, ali je tom prilikom igrač Bayerna bio neprecizan. Imao je potom lukavi pokušaj sa sredine terena Kanea, pucali su Musiala i Goretzka, dok je Real prvi udarac prema suparničkim vratima i uopće prvi izlet prema vrataru Neuera okrunio pogotkom.

Foto: REUTERS/Angelika Warmuth

U 24. minuti je sjajnim dodavanjem Toni Kroos izbacio iz igre kompletnu obranu Bayerna. Sam je pred Neuera izašao Vinicius Junior i lako plasirao loptu za 1-0.

Pogodak nije promijenio ništa na travnjaku do kraja poluvremena. Bayern je pleo mrežu oko suparničkog šesnaesterca, ali je u svemu nedostajalo završno dodavanje i pravi udarac. Malo prije odlaska na odmor još je jednom dobro pokušao Kane iz slobodnog udarca, s 18 metara, ali nije pogodio cilj.

Prvu veliku šansu u nastavku je imao Real u 51. minuti. Kombinirali su Bellignham i Kross, a njemački nogometaš je vrlo dobro pucao u suprotni kut, ali je Neuer spriječio novi pogodak gostiju. I potom se dogodio potpuni preokret u samo nekoliko minuta.

Sane je u 53. minuti izjednačio na 1-1 nakon što se iskosa sjurio prema šesnaestercu i žestokim udarcem pogodio prvi kut Luninovih vrata. Četiri minute kasnije uslijedila je još veća erupcija oduševljenja na Allianz Areni. Svemu je prethodio prekršaj Lucasa Vazqueza u šesnaestercu Reala na Musiali, a Kane je pogodio s bijele točke za 2-1.

Foto: Angelika Warmuth/REUTERS

Nakon preokreta nastavila se bolja igra Bayerna te je domaćin i dalje stvarao veći broj prilika. U 66. minuti je blokiran udarac Kanea, dok je minutu kasnije Dier vrlo dobro pucao glavom nakon kornera, ali je ostalo 2-1.

U samoj završnici susreta napokon je Real pokazao žešći angažman u igri prema naprijed pa je prvo Vinicius Junior u 79. minuti ozbiljno zaprijetio, ali je Neuer obranio, dok su gosti četiri minute kasnije izjednačili. Kim je napravio prekršaj na Rodrygu, a njegov sunarodnjak Vinicius Junior je pogodio s bijele točke za konačnih 2-2.

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić za Real je zaigrao od 75. minute.

Uzvratna utakmica se na Santiago Bernabeu igra u srijedu, 8. svibnja.


PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ: Gotova je utakmica u Münchenu! 2:2 je završilo, bit će to spektakularan uzvrat u Madridu za tjedan dana.

90' Igrat će se još tri minute sudačke nadoknade.

87' Nove zamjene s jedne i s druge strane, u igri su Joselu kod Reala i Davies kod Bayerna. Čeka nas napeta završnica...

83' GOOOOL! Vinicius zabija za 2:2 iz jedanaesterca!

POGODAK VINICIUSA IZ KAZNENOG UDARCA POGLEDAJTE OVDJE

82' Jedanaesterac za Real! Kim ruši Rodryga u kaznenom prostoru, čisti je to penal po mišljenju suca.

79' Sjajna lopta Modrića na Viniciusa, imao je Brazilac dobru priliku, no u udarac s lijeve strane ulazi mu Neuer i odbija u korner.

75' Ulazi Luka Modrić! Kapetan hrvatske reprezentacije u igri je umjesto Judea Bellinghama! Zapravo, bit će to umjesto Tonija Kroosa, kojeg je službeno zamijenio Brahim Diaz.

69' Već se neko vrijeme za ulazak u igru kod Reala sprema Luka Modrić. Evo mu prilike da svojom mirnoćom vrati Real u utakmicu.

66' Dvije dobre prilike za Bayern! Najprije je pucao Kane, a Rüdiger izblokirao i odbio u korner, a zatim je glavom probao Dier, no išlo je to ravno u ruke Lunina.

64' Žuti karton sada je dobio Toni Kroos, a Carlo Ancelotti radi prvu izmjenu kod Reala. U igri je Camavinga umjesto Nacha.

60' Kane je sada pao u kaznenom prostoru Reala, no Turpin je ovoga puta odmahnuo rukom, igra se dalje.

57' GOOOOL! Zabio je Harry Kane iz najstrože kazne i to je preokret u Münchenu, 2:1 je. Preokret Bayerna u svega četiri minute.

GOL KANEA POGLEDAJTE OVDJE

56' Jedanaesterac za Bayern! Pada Musiala u kaznenom prostoru nakon kontakta sa stoperom Reala, odmah francuski sudac pokazuje na bijelu točku, bio je to prekršaj Vazqueza.

53' GOOOOOL! Izjednačenje u Münchenu! Leroy Sane fantastičnim pogotkom vraća rezultat na 1:1.

SANEOV GOL POGLEDAJTE OVDJE

51' Fantastičan udarac Kroosa s lijeve strane otprve brani Neuer! Još jednom je opasan bio Nijemac, bivši igrač Bayerna, ali obranio je to Lunin.

46' Počinje drugo poluvrijeme na Allianz Areni. Umjesto Goretzke, u igri je kod Bayerna Raphael Guerreiro. Prva je to izmjena danas, prvi potez s klupe Thomasa Tuchela.

POLUVRIJEME: Kraj prvih 45 minuta u Münchenu, vodi Real pogotkom Viniciusa iz 24. minute. Zaista, do toga trenutka na terenu je postojala samo jedna momčad, no onda je Real zabio i primirio uzavrele tribine. Treba vidjeti kako će se Bavarci postaviti na startu drugog dijela. Nadamo se da će svoju priliku večeras dobiti i Luka Modrić koji je na Realovoj klupi za pričuve.

44' Mazraoui ruši Bellinghama na samom rubu kaznenog prostora. Gledatelji su pomislili da će to biti jedanaesterac za Real, ali izvukao je to sudac Turpin na koji decimetar od crte kaznenog prostora. Dobio je Mazraoui i žuti karton.

42' Imao je sada Bayern slobodan udarac iz dobre pozicije, Kane je odapeo silovito, oštro, snažno, no i neprecizno. Išlo je to u vratarevu stranu, mimo živog zida.

37' Nema previše prilika danas između dva europska teškaša. Real se čini zadovoljan nakon postignutog gola, strpljivo gosti iz Španjolske čekaju neku novu pogrešku svojih domaćina.

30' Pola sata igre u Münchenu je iza nas, Real vodi, ali Bayern nastavlja s pritiskom kojeg je igrao i prije no što je primio gol. Rijetko se gosti nađu s loptom na suparničkoj polovici, ali jasno je da im neće trebati puno prilika za novi gol.

24' GOOOOL! Real je poveo. Nije ih bilo nigdje, iz prve prilike poveli su gosti golom Vinicusa. Sjajan pas od Tonija Kroosa dobio je Vinicius i nadmudrio Neuera za veliko vodstvo Reala.

GOL VINICIUSA POGLEDAJTE OVDJE

20' Ništa opipljivo Real još nije napravio. Sada su, doduše, konačno imali korner, ali ni iz njega se nije izrodila nikakva opasnost za domaće.

12' Nižu se, redaju kao na traci pokušaji Bayerna. Već peti udarac domaćih prema Realovu golu sad je uputio Musiala. I to je otišlo preko gola. Real se praktički ne vidi za sada.

7' Još jedna kombinacija Kanea i Sanea, opet su jednostavno i brzo u svega dva dodavanja izašli u kazneni prostor, pucao je Sane preko gola. Nije morao Lunin na vratima Reala reagirati.

5' Nastavlja se pritisak Bayerna, sada domaći u kratkom periodu imaju dva ubačaja iz kuta i opasno prijete. Čini se da će Realu biti jako teško večeras, ako je suditi po uvodnim minutama.

2' Već u uvodu dvoboja imala je posla Realova obrana, Lunin je upisao prvu obranu. Dobro je asistirao Kane, pucao je Sane, a Lunin je to vrhunskom reakcijom obranio.

1' Počela je utakmica u Münchenu!

>>> Stigli su sastavi za večerašnji okršaj na Allianz Areni u Münchenu. Kod Reala, najvažnija vijest je da u prvih 11 nema Luke Modrića. Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije u susret će ući s klupe za pričuve.

Komentara 1

Avatar Mlijekoholičar
Mlijekoholičar
21:54 30.04.2024.

Kimić, Harry i Đamal mogu vezati kopačke Vićinijusu Đunijoru. Izgeda podebiljelo, al se dobro lopta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije