Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MJESEC IZ SNOVA

Vatreni nominirani za dvije nagrade! Sjajne igre Hrvata pomele su Englesku

Premier League - Manchester City v Luton Town
Foto: Andrew Boyers/REUTERS
1/3
02.05.2024.
u 18:16

Nominaciju za najbolji gol mjeseca zaradio je Mateo Kovačić. Nominiran je za gol iz voleja postignut protiv Luton Towna u 33. kolu engleskog prvenstva

Hrvatski nogometni reprezentativac, Joško Gvardiol, nominiran je za igrača mjeseca Premier lige. Branič vatrenih i Manchester Cityja konačno se naviknuo na sistem igre Pepa Gvardiole što se očituje u njegovim sjajnim igrama u obrani i napadu. Gvardiol je tijekom travnja zabijao čak triput, a prvi pogodak bio je protiv Real Madrida na Santiago Bernabeu.

Uz hrvatskog reprezentativca za ovu nagradu nominirano je još pet igrača: Bruno Fernandes (Manchester United), Kai Havertz (Arsenal), Jean-Phillippe Mateta (Crystal Palace), Cole Palmer (Chelsea) i Jordan Pickford (Everton). Igrač mjeseca bit će odlučen glasovima navijača.

GALERIJA Real slavio u drami penala! Unatoč Modrićevu promašaju, Madriđani su porazili prvake

Premier League - Manchester City v Luton Town
1/35

Ukoliko Gvardiol osvoji nagradu, postat će drugi Hrvat kojem je to uspjelo. Prije njega u jednom izboru pobijedio je Nikica Jelavić koji je nagradu dobio za svoje igre u dresu Evertona 2012. godine. Također, Gvardiol je nominiran za igrača Manchester Cityja u mjesecu travnju, a u izboru uživa veliku potporu navijača.

Gvardiol nije jedini vatreni koji je u izboru za nagradu ovoga mjeseca. Nominaciju za najbolji gol mjeseca zaradio je Mateo Kovačić. Nominiran je za gol iz voleja postignut protiv Luton Towna u 33. kolu engleskog prvenstva. Kovačić je tako u prilici dobiti nagradu za svoj prvi gol u dres "građana".

Konkurencija su mu Alexis Mac Allister (Liverpool), Kevin De Bruyne (Man. City), Kobbie Mainoo (Man. Utd), Matheus Cunha (Wolverhampton), Cole Palmer (Chelsea) i Jeffrey Schlupp (Crystal Palace). Ukoliko pobjedi u izboru, bit će mu to drugi puta da je osvojio ovu nagradu. Prvi puta dobio ju je u siječnju 2022. godine za pogodak protiv Liverpoola.

VIDEO Senzacionalna operacija 'Modrić u Dinamu'! Maksimirski klub oglasom u Marci pozvao Luku da se vrati

Komentara 1

Avatar CUBE
CUBE
10:55 03.05.2024.

Ipak nije loša kupovina, al bar znamo da kao bek mora zabit 3 gola da opravda investiciju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije