Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
premijer i dalje u teškom stanju

Slovačka policija pretresla kuću osumnjičenog za napad na premijera Fica: 'Odijeli računalo i dokumente'

Foto: Reuters
1/11
17.05.2024.
u 13:23

Slovačka policija u petak je pretražila dom muškarca optuženog da je teško ranio premijera Roberta Fica, koji je još uvijek u bolnici na odjelu intenzivne njege, objavili su lokalni mediji.

Slovačka policija u petak je pretražila dom muškarca optuženog da je teško ranio premijera Roberta Fica, koji je još uvijek u bolnici na odjelu intenzivne njege, objavili su lokalni mediji. Po snimkama tv kanala Markiza, istražitelji su osumnjičenog napadača, odjevenog u pancirni prsluk i kacigu odveli u stan koji dijeli sa suprugom u gradu Levice.

"Policija je u stanu provela nekoliko sati, odande je odnijela računalo i dokumente", objavio je privatni tv kanal. Policija je odbila AFP-u prokomentirati tijek istrage i ne želi otkriti ime osumnjičenika, no mediji su ga identificirali kao 71-godišnjeg umirovljenika Jurja Cintulu.

U četvrtak je optužen za pokušaj ubojstva i napad koji policija smatra "politički motiviranim". Premijer Fico je napadnut u srijedu kad je htio pozdraviti okupljene na kraju sjednice vlade u gradu Handlovi, 80 km udaljenom od Levica. Fico je odmah prevezen u bolnicu u Banskoj Bystrici gdje je podvrgnut petosatnom operativnom zahvatu.

>>> FOTO Priveden napadač na slovačkog premijera

1/11

Novoizabrani predsjednik Peter Pellegrini u četvrtak je rekao da je premijer i dalje u teškom stanju. Najavio je i da će se liječnički konzilij sastati u ponedjeljak da bi odlučilo o nastavku liječenja. Napad je šokirao je Slovačku i potaknuo bojazan od daljnjeg nasilja u ovoj izrazito polariziranoj zemlji, samo nekoliko tjedana prije europskih izbora.

>>> Objavljene fotografije par trenutaka prije atentata: Nitko nije slutio što će se dogoditi

1/7

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije