Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEKOLIKO PROJEKTILA POGODILO METU

VIDEO ATACMS u akciji: Pogledajte snažan napad na rusko vježbalište, Ukrajinci upotrijebili moćno oružje

Ukrajina objavila snimku napada ATACMS-a na rusko vježbalište
Screenshot/Telegram
02.05.2024.
u 10:06

Na snimci koju je napravio ukrajinski izviđački dron, koji je korišten i za navođenje napada, vidi se pogodak nekoliko projektila, među kojima i onih s kasetnim punjenjem, po ljudstvu i tehnici na poligonu gdje su se ruski vojnici postrojili.

Ukrajinska vojska objavila je snimku napada, vjerojatno američkim kasetnim projektilima MGM-140 ATACMS, na poligon za obuku ruskog vojnog osoblja u regiji Lugansk. Napad je izveden na vježbalište u blizini sela Rogovo, koje je udaljeno oko 90 kilometara od prve crte bojišta. Iako neki blogeri tvrde da je korišteno novoisporučeno streljivo dugog dometa (do 300 kilometara), za takvim nije bilo potrebe jer Ukrajina već od lani posjeduje projektile M39 Block I s dometom do 165 kilometara.

Na snimci koju je napravio ukrajinski izviđački dron, koji je korišten i za navođenje napada, vidi se pogodak nekoliko projektila, među kojima i onih s kasetnim punjenjem, po ljudstvu i tehnici na poligonu gdje su se ruski vojnici postrojili. Blogeri su na snimci izbrojali kako je u trenutku napada na vježbalištu bilo prisutno oko 120 ruskih vojnika. Mogu se zabilježiti najmanje četiri pogotka projektila, prvo je klasično, nakon čega slijedi napad s tri projektila s kasetnim punjenjem. Promjer površine koju pokrije jedno kasetno streljivo veći je od 300 metara.

Ruski službeni izvori ignorirali su ovaj napad, tako da nema, s njihove strane, informacija o žrtvama i šteti, a s ukrajinske strane izostala je uobičajena snimka posljedica napada, s obzirom na to da je promatrački dron snimio sam napad. I sama činjenica da ukrajinski dron neometano satima snima stotinjak kilometara u dubini teritorija pod ruskom kontrolom ukazuje i na neučinkovitu radarsku kontrolu i protuzračnu obranu nad tim područjem.

VEZANI ČLANCI:

FOTO Oklopna vozila privukla brojne Ruse: Izložena oprema koju je vojska zarobila u Ukrajini

Ukrajina objavila snimku napada ATACMS-a na rusko vježbalište
1/17
Ključne riječi

Komentara 42

LU
luftbrenzzer
11:06 02.05.2024.

Dakle, gotovo je. Rusi gube na svim pozicijama i samo je pitanje (kratkog) vremena do ruske kapitulacije. I ovde se ponavlja stara istina da slabiji i goloruki narod redovito pobjeđuje brojnijeg i do zuba naoružanog neprijatelja. Velike vojne sile su stvarno bedasre kad se neumjereno naoružavaju kad će ionako stradatzi ako nepadnu neku slaboiju zemlju.

XA
xaron
22:00 02.05.2024.

Ovako duboki napadi nisu moguči bez podrške satelita kojih Ukrajina ima u izobilju.

Avatar EU Turčin
EU Turčin
19:34 02.05.2024.

Pa prva dva promasuju, prvi se uopste ne aktivira tako da su vojnici imali vremena da zalegnu. Poprilicna sreca za Ruse ali i uludo potrosene vrijedne rakete. Morace biti precizniji sa ovako skupim sredstvima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije