Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Investicije

Mercator-H u nove trgovačke kvadrate ulaže više od 2 mil. eura

brodnjak
Arhiva Vl-a
27.01.2011.
u 13:09

Sredinom veljače slovenski trgovački lanac otvara svoj šesti supermarket na području Zagreba, a u fazi dovršetka je i hipermarket u sklopu Avenue Malla u Osijeku

Mercator-H u ovom će kvartalu u nove trgovačke kvadrate u Zagrebu i Osijeku uložiti više od dva milijuna eura. Sredinom veljače slovenski trgovački lanac otvara, naime, svoj šesti supermarket na području Zagreba, a u fazi dovršetka je i hipermarket u sklopu Avenue Malla u Osijeku, površine oko 1800 četvornih metara, čije je otvorenje planirano u ožujku. Društvo Mercator-H tako će, uz dvije nove trgovine, imati ukupno 134 prodajne lokacije na području Hrvatske ne računajući franšizne kupce, kazali su u Mercatoru-H.

Mercator Grupa u 2011. planira 2,9 milijardi eura prihoda iz prodaje, što predstavlja skoro šest posto rasta s obzirom na ocjenu za 2010. godinu. Do 2015. godine cilj je pak 4,2 mlrd. eura čistih prihoda, što bi predstavljalo skoro devetpostotni prosječan godišnji rast.

Rast opsega poslovanja društva Mercator doseći će ostvarivanjem vrijednosti za potrošače u okviru svoje ponude te nastavkom realizacije razvojnih planova na svim tržištima s obzirom na to da namjerava u nadolazećem petogodišnjem planu uložiti više od 700 milijuna eura, pretežno u razvoj maloprodajne i logističke mreže, a osim toga ući na tržište Makedonije i Kosova, tvrde u kompaniji. U 2015. godini Mercator Grupa trebala bi, ističu, zapošljavati više od 33.000 ljudi na devet tržišta na kojima posluje.

Komentara 5

TO
Tot
10:24 29.01.2011.

najveće cijene u HR samo idioti kupuju kod njih...

SA
satar
15:05 27.01.2011.

Svuda se mogu ulagati novci,i otvarati radna mjesta pa makar i u trgovačkoj djelatnosti,osim u Vukovaru.Mi imamo \"dragog vođu\" Saboa koji se brine da se zimi vozimo po poledici,a da nas ljeti grizu komarci.Onda nemamo vremena razmišljati o novim radnim mjestima za vukovarce.Onih iz okolnih mjesta koji rade u Vukovaru ionako ima više nego vukovaraca. Blago nama!

ME
Melkior
17:29 27.01.2011.

No sikiriki. Kako gospodarski tajkuni u Sloveniji padaju kao eskimi od malarije, mozda i Mercator jednom kupi Tedesci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije