Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska komora arhitekata

Standard i cijena arhitektonskih usluga tema su međunarodne konferencije HKA

Zagreb: Zapuštena stara tvornica Gredelj
Marin Tironi/PIXSELL
11.10.2022.
u 18:33

U Zagrebu će se 13. i 14. listopada 2022. godine, dvorana Brijuni, Zagrebački velesajam, održati Međunarodna konferencija o standardu i cijenama arhitektonskih usluga, u organizaciji Hrvatske komore arhitekat

Glavni cilj Konferencije je detaljnije informiranje članstva, ali i hrvatske stručne i zainteresirane javnosti o standardima arhitektonskih usluga u europskim zemljama, uobičajenim razinama opsega i sadržaja arhitektonske projektno-tehničke dokumentacije, te aktualnim stanjem cijena arhitektonskih usluga u EU. Suvremeno koncipiran standard arhitektonskih usluga od presudne je važnosti za kvalitetu izrade i vođenja projekata, dobru izvedbu, uspješno poslovanje arhitektonskih ureda, kvalitetnu suradnju sa svim sudionicima u gradnji, te, posljedično, za položaj arhitektonske struke u društvu općenito.

Upoznavanje s postojećim standardima arhitektonskih usluga u EU važan je korak u kontinuiranim aktivnostima Komore prema izradi novih standarda arhitektonskih usluga i definiranju smjernica za izračun financijske naknade arhitektonskih usluga u Hrvatskoj.

Na Konferenciji će predavati kolege arhitekti iz Austrije, Njemačke, Portugala, Rumunjske, Slovačke, Slovenije, Švicarske i Velike Britanije, iskusni projektanti i eksperti za pitanja standarda i cjenika arhitektonskih usluga. Konferencija će se u cijelosti odvijati na engleskom jeziku u hibridnom obliku, odnosno u živo na mjestu odvijanja konferencije ili putem on-line platforme.

Program:

Četvrtak, 13. listopada 2022. / Thursday, October 13, 2022

15:00 uvod / Introduction

Rajka Bunjevac (Hrvatska / Croatia)

Dubravko Bačić (Hrvatska / Croatia)

15:15 Axel Paulus (Švicarska / Switzerland)

15:45 Sarah Lupton i Manos Stellakis (Ujedinjeno Kraljevstvo / UK)

16:15 Pauza / Coffee break

16:30 Carla Lima Vieira (Portugal)

17:00 Kornel Kobák (Slovačka / Slovakia)

17:30 Alexandru Gavozdea (Rumunjska / Romania)

Petak, 14. listopada 2022. / Friday, October 14, 2022

15:00 uvod / Introduction

Damir Mance (Hrvatska / Croatia)

15:05 Matthias Pfeifer (Njemačka / Germany)

15:35 Frank Stasi (Austrija / Austria)

16:05 Pauza / Coffee break

16:20 Mima Suhadolc (Slovenija / Slovenia)

16:50 Okrugli stol / Round-table discussion

17:50 Zaključci / Conclusions

Rajka Bunjevac, Dubravko Bačić, Damir Mance

(program je podložan promjenama)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije