Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Eurovizija

Na pomolu veliki skandal? Talijani slučajno objavili rezultate glasanja u polufinalu, evo tko im se najviše svidio

Malmo: Konferencija za medije svih izvođača koji su prošli u finale Eurosonga
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/26
10.05.2024.
u 08:51

Dok su se emitirali isječci finalista, talijanska TV Rai objavila je rezultate glasanja koje je svaka zemlja predstavnica dobila od talijanske publike. A ako je suditi prema snimci koja se širi društvenim mrežama, od Italije bi 12 bodova mogao dobiti Izrael s čak 39 posto, nakon toga Nizozemska je dobila 10 bodova s postotkom od tek 7,3 posto.

Sinoć je u švedskom Malmöu održana druga polufinalna večer ovogodišnje Eurovizije na kojoj je mogućnost za glasanje imalo 19 zemalja. Naime, uz 16 zemalja koje su nastupile i natjecale se za mjestu u finalu, tu su još i tri zemlje koje su predstavile svoje pjesme, a već imaju mjesto u finalu. Radi se o tri članice Big 5 zemalja: Francuskoj, Španjolskoj i Italiji, čiji su građani također mogli glasati, a upravo je tu nastao problem. Naime, talijanski javni servis RAI pogreškom je objavio rezultate glasanja gledatelja, tzv televotinga, što dovodi do mogućeg skandala. Name, Italiju predstavlja pjevačica Angelina Mango s pjesmom "La noia", a ona se već nalazi u finalu zbog količine novca koji ova država izdvaja za financiranje glazbeno-zabavnog spektakla. No, građani Italije mogli su svoj glas dati drugim državama, a ovi podaci inače se ne objavljuju.

No, dok su se emitirali isječci finalista, talijanska TV Rai objavila je rezultate glasanja koje je svaka zemlja predstavnica dobila od talijanske publike. A ako je suditi prema snimci koja se širi društvenim mrežama, od Italije bi 12 bodova mogao dobiti Izrael s čak 39 posto, nakon toga Nizozemska je dobila 10 bodova s postotkom od tek 7,3 posto. Na društvenim mrežama procurila je i snimka zaslona koju su Talijani mogli vidjeti, kao i nagađanja da je zbog toga došlo do skoka Izraela na kladionicama.

Foto: Screenshot

Naime, u petak ujutro, dan prije finala, na drugo se mjesto popela predstavnica Izraela Eden Golan kojoj se sada predviđa 17 posto šanse za pobjedu. Švicarca Nemu koji je do sada slovio kao najveća konkurencija Baby Lasagni tako je pogurala na treće mjesto, a Baby Lasagna sada ima 41 posto šansi za pobjedu.

Podsjetimo, u polufinalu u četvrtak 10 je zemalja izborilo ulazak u finale: Latvija, Austrija, Nizozemska, Norveška, Izrael, Grčka, Estonija, Švicarska, Gruzija i Armenija. Pridružit će im se i države koje su mjesto izborile u utorak, među kojima je i naš Baby Lasagna, kao i Srbija, Slovenija, Portugal, Ukrajina, Litva, Finska, Cipar, Irska i Luksemburg. 

VIDEO Baby Lasagna nastupio u Euro fans clubu

Ključne riječi

Komentara 12

ME
MediciKM
09:41 10.05.2024.

Ne, nije poliitka...ma jok! Zviždi joj cijela dvorana, do jučer nitko nije znao za nju i sada je glavna. Ma naravno! Fuj!

Avatar LittleTut
LittleTut
13:51 10.05.2024.

Niti su Talijani glasali za Izraelku, niti je RAI to slučajno objavio. Izraelci glasaju preko brojeva u Italiji, a puštanjem u javnost Talijani to pokušavaju spriječiti.

NO
nogomet90tih
09:48 10.05.2024.

Napomena, to su glasovi Italije samo za jučerašnje polufinale. Tu nema pjesama iz našeg polufinala. Lasagna ovo premoćno dobija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije