Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE ŽELE OTKRITI O ČEMU JE TOČNO RIJEČ

Neobična situacija na Euroviziji: Nizozemac zbog istrage neće biti na probi, a ovako će ga ocijeniti žiri

Foto: Reuters
1/10
10.05.2024.
u 20:44

Dok istraga traje, EBU je odlučio da Joost Klein neće nastupiti tijekom druge generalne probe tijekom koje glasa žiri  37 zemalja sudionica, stoji u priopćenju

U 21 sat počinje druga generalna proba uoči sutrašnjeg finala Eurovizije i izvođače će na ovoj probi ocjenjivati žiri, ali na pozornici večeras neće biti i predstavnik Nizozemske Joost Klein koji je pod istragom jer je danas sudjelovao u jednom incidentu. EBU je upravo posao priopćenje u kojem su otkrili kako je Joost još uvijek pod istragom i napisali su kako će žiri ocjenjivati njegov nastup u ovoj iznimno neobičnoj situaciji.

- Istraga o incidentu s nizozemskim predstavnikom na ovogodišnjoj Euroviziji još traje. Također se vode razgovori između EBU-a i  nizozemske televizijske kuće AVROTROS-a koja sudjeluje u prijenosu Eurovizije. Dok istraga traje, EBU je odlučio da Joost Klein neće nastupiti tijekom druge generalne probe tijekom koje glasa žiri  37 zemalja sudionica. Umjesto toga koristit će se njegov nastup iz drugog polufinala. - napisali su. 

VEZANI ČLANCI

Podsjetimo, predstavnik Nizozemske na Euroviziji Joost Klein nije sudjelovao ne generalnoj probi uoči finala. EBU je obavijestila javnost kako je glazbenik sudjelovao u incidentu te istražuju okolnosti i nisu naveli o kakvom se incidentu radi. Društvenim mrežama uskoro se proširila glasina kako se Joost fizički sukobio s jednim članom izraelske delegacije, ali o tome još nema službene potvrde. 

1/26

Prema pisanjima korisnika društvenih mreža Joost je navodno nasrnuo na jednog člana izraelske delegacije nakon što je ovaj spomenuo Joostovog pokojnog oca u negativnom kontekstu.  Na danas održanoj generalnoj probi uoči finala Eurovizije u Malmö Areni se nije pojavio predstavnik Nizozemske Joost Klein. Svi ostali izvođači koji će sutra predstavljati svoje zemlje u finalu su odradili probu, a organizator se oglasio nakon Joostovog nedolaska na eurovizijsku pozornicu.

- Trenutno istražujemo incident koji nam je prijavljen, a koji uključuje nizozemskog predstavnika. Do daljnjega neće biti na probama. Trenutačno nemamo dodatnih komentara i nove informacije na ovu temu ćemo objaviti kada ih budemo imali - napisali su danas popodne u obrazloženju.

VIDEO Može li Baby Lasagna pobijediti i treba li se bojati Švicarske? Govore Mia Dimšić i Igor Barberić

 

Komentara 7

DE
Dex
23:59 10.05.2024.

Nemojmo zaboraviti kako je izraelska kompanija Moroccanoil Inc glavni sponzor Eurosonga i preko njega zarađuje milijarde i milijarde eura

Avatar Zgubider..
Zgubider..
21:31 10.05.2024.

Znači židov smije njemu vrijeđati mrtvog oca, a ovaj ne bi smio reagirati?!

DE
Dex
22:04 10.05.2024.

Treba se sada Nizozemsska i sve ostale povući iz Eurosonga pa nek im onda samo Izrael kojeg toliko guraju ostane

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije