Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sjećate li se njih?

Otkriveno tko će nastupati u show programu Eurovizije

Hanover: Održane su kvalifikacije za 60. Eurosong
Foto: Peter Steffen/DPA
1/30
10.05.2024.
u 15:00

Ove zvijezde će svojim nastupima odati počast ABBA-i jer se ove godine obilježava 50 godina otkako je ta grupa donijela pobjedu Švedskoj.

U show programu ovogodišnjeg Eurosonga nastupat će Charlotte Perrelli, Carola i Conchita Wurst. Ove zvijezde će svojim nastupima odati počast ABBA-i jer se ove godine obilježava 50 godina otkako je ta grupa donijela pobjedu Švedskoj. ABBA je tada pobijedila s pjesmom Waterloo koja je postala svevremenski hit, a između ostalog i odskočna daska bendu koji je nakon toga dosegao svjetsku slavu. 

Na službenim stranicama Eurosonga u noći je objavljen redoslijed nastupa u finalu pa će tako hrvatski predstavnik Marko Purišić –Baby Lasagna, s pjesmom "Rim Tim Tagi Dim" nastupiti 23. od 26 zemalja. Podsjetimo, u sinoćnjoj drugoj polufinalnoj večeri Eurovizije u švedskom Malmöu mjesto u finalu izborili su predstavnici još 10 zemalja, među kojima je i Izrael, protiv čijeg je sudjelovanja prosvjedovalo više tisuća ljudi, a za najbolju pjesmu Europe u subotu 11. svibnja natjecat će ih se ukupno 26.

U veliko finale najvećeg i najspektakularnijeg glazbenog natjecanja iz ove druge polufinalne večeri ušli su Latvija, Austrija, Nizozemska, Norveška, Izrael, Grčka, Estonija, Švicarska, Gruzija i Armenija. Nastupali su još i predstavnici Malte, Albanije, Češke, Danske, San Marina i Belgije, ali nisu prošli u daljnje natjecanje.

VEZANI ČLANCI:

A među 19 večerašnjih izvođača, troje ih se nije natjecalo jer im je mjesto zajamčeno u finalu. No, unatoč tome svoje su pjesme predstavili i predstavnici Italije, Španjolske i Francuske. Baš kao što su u utorak nastupali i predstavnici Ujedinjenog Kraljevstva i Njemačke, koji su, također, bili izravni finalisti. Da tzv. Big 5, kao i domaćini Šveđani, nastupaju i u polufinalnim večerima, a ne samo u finalu, novost je ove godine. 

FOTO Hrvatski gradovi zaplesali na ritam pjesme 'Rim Tim Tagi Dim' i pokazali ljubav Baby Lasagni

Hanover: Održane su kvalifikacije za 60. Eurosong
1/66

Novina je i da će glasanje u finalu biti otvoreno prije izvedbe prvog finalista. U subotu će se finalistima odabranima ove večeri na pozornici pridružiti i onih 10 iz prve polufinalne večeri održane u utorak, među kojima je i Baby Lasagna, koji je pjesmom "Rim Tim Tagi Dim" izazvao pravu euforiju u dvorani. Svoje mjesto u finalu izborile su uz Hrvatsku i Srbija, Portugal, Slovenija, Ukrajina, Litva, Finska, Cipar, Irska te Luksemburg, što znači da će ih se u subotu za pobjedu boriti ukupno 26. 

O prolasku u finale odlučivali su, kao i u utorak, glasovi publike iz zemalja sudionica polufinala, a tko prolazi u daljnje natjecanje za najbolju pjesmu Europe voditeljice su pročitale slučajnim redoslijedom. Gledatelji iz zemalja koje ne sudjeluju na natjecanju svoje su favorite mogli birati putem interneta i njihovi su glasovi zbrojeni u cjelini Rest of the World, dok će u subotnjem finalu, uz publiku, svoje bodove dijeliti i stručni žiriji. 

VIDEO Baby Lasagna otkrio svoje rituale prije izlaska na pozornicu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije