Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Miro Čabraja

U predstavi 'Moja baka ima dečka' igram likove humorno-perverznih gospođa Ksenije, Mire i Matilde

Foto: Instagram
1/4
02.06.2023.
u 07:00

Glumac Miro Čabraja režirao je prvu predstavu za odrasle "Moja baka ima dečka", u kojoj glumi s Asimom Ugljenom, a ovog ambicioznog umjetnika na društvenim mrežama prati čak 200.000 ljudi

"Moja baka ima dečka" naziv je predstave koja će premijerno biti izvedena 10. lipnja u zagrebačkom kazalištu Vidra u produkciji kazališta La La Land. U predstavi glume Asim Ugljen i Miro Čabraja, koji je autor i redatelj. Asim Ugljen publici je poznat po brojnim televizijskim i filmskim ulogama, a ovaj put će utjeloviti lik Tome. U njemu će se sklopiti obilježja mnogih identiteta poput ulizice, fulira, škrtca, zavodljivca s jasnim plijenom, lovca na sponzora, zbunjenog mladića i poželjnog dječaka. Miro Čabraja već osam godina piše, režira i izvodi autorske predstave za djecu.

Dobar pristup
Ovo je prva komedija koju Miro režira za nešto stariju publiku. Miru na mrežama prati više od 200.000 ljudi, a tamo također nasmijava i dijeli priče iz svog života. Miro kroz niz preciznih, izvođačkih bravura, donosi čitavu plejadu ženskih likova kao što su Ksenija, Mira i Matilda. Ova večernja predstava namijenjena je prije svega odrasloj publici, parovima, užoj i široj obitelji, a ponajviše samcima koji i koje se pitaju ima li ljubav više uopće smisla. Kako se voli čak i nakon zrele dobi, u kakvom su odnosu požuda i korist, a u kakvom prijevara i fatalnost, odgovorit će vam junaci ove predstave.

VEZANI ČLANCI:

– Već dugi niz godina pratim Asimov rad i djelovanje i moram priznati da je on jedan od glumaca na našoj sceni s kojima sam najviše htio surađivati te mi je čast što se to i ostvarilo. Upoznali smo se na snimanju serije "Na granici", a upravo smo na Večernjakovoj ruži dogovorili prvu probu – ispričao nam je Miro Čabraja.

– Kada mi je pristupio na Ruži, rekao sam da ne bih, ali kada mi je on objasnio svoj pristup teatru, zaintrigirao me pa sam pristao. Bio je vrlo šarmantan i zanimljiv pa mi je njegova vizija teatra bila interesantna – dodao je Asim. Čabraja nam je ispričao i kako se nakon dječjih predstava odlučio napraviti predstavu za odrasle.

– Prije svega, ja sam se u poduzetničke vode upustio u 21. godini, još za vrijeme studija glume. Tada sam primarno krenuo razvijati predstave za djecu i mlade koje i danas smatram visokovrijednim sadržajem La La Landa. Ne uspoređujući vrijednost predstava za mlade i odrasle, svakako smatram da mi rad na trenutačnoj predstavi predstavlja glumački i autorski izazov kojem se veselim. Mislim da sam nakon nekoliko stotina odigranih predstava sazrio za ovakve pothvate. Iako, moram priznati, imam tremu! Nakon osam godina rada u kazalištu za djecu i mlade, odlučili smo da je vrijeme za produkciju dugo čuvane ideje namijenjene odrasloj publici. Oduvijek su mi zanimljive hrabre scenske transformacije pa sam se iz te želje odlučio odvažiti na ovakav korak. Ideju sam razrađivao s dramaturginjom i autoricom ovog teksta Doroteom Šušak.

Riječ je o našoj predstavi "Moja baka ima dečka" koja donosi sat vremena vrhunske satire i necenzurirane zabave. S jedne strane upoznajemo prevaranta i hohštaplera Tomu kojeg je utjelovio Asim Ugljen, a s druge strane niz humorno-perverznih gospođa (Kseniju, Miru i Matildu) u zreloj dobi koje sam utjelovio ja. Ova predstava svakog tjera na preispitivanje – što zapravo tražimo u životu i od života. Namijenjena je prije svega odrasloj publici, parovima, užoj i široj obitelji, a ponajviše samcima koji i koje se pitaju ima li ljubav više uopće smisla, istaknuo je Čabraja kojem je bio izazov igrati ženske uloge.

Povjerenje pratitelja
– Trenutačno radim dva velika projekta, a "babe" su glavni likovi u oba. Glumački je zanimljivo utjeloviti likove koji su toliko radikalno drugačiji od nas samih po dobi, rodu, spolu. Zanimljiva je ta glumačka transformacija koja se dogodi. Nije jednostavno unutar jedne predstave mijenjati tri različita ženska lika, no upravo mi to zato predstavlja gušt! Nadam se da će publika prepoznati humoristični potencijal u svakoj od njih – kaže Miro. S druge strane, Asim igra jednog lika u više situacija.

– Moram priznati da su mi sve vizure tog lika podjednako zanimljive. Jer, on je uvijek on, a on je zabavan za igranje. Doduše, ne uvijek, nekad je ogavan, ali to je sve dio ovog posla. Igramo i likove kakvi nismo. A ovaj sigurno nije poput mene – rekao je Asim. Inače, Miro je jedan od naših najpoznatijih influencera, na Instagramu ga prati 200 tisuća ljudi.

Intima je dio punokrvnosti sviju nas i zato smatram da moji pratitelji zaslužuju povjerenje koje im dajem. Plasiram raznolik sadržaj, od glume do putovanja i nađe se ponekad pokoji hejt komentar, no moram priznati da me to više ne uzrujava. Dovoljno sam svjestan sebe, stvari koje radim i uvijek se trudim stvarati društveno odgovaran i pozitivan sadržaj. Ljudima generalno nedostaje humorističnog sadržaja, a ja i na mrežama pa i u kazalištu biram upravo tako nešto ponuditi svojoj publici – kazao je glumac i redatelj. Nakon premijer predstava u "Vidri" igra i dan kasnije, 11. lipnja, a zatim i 24. lipnja.

VIDEO Nina Violić otkrila zašto nikada nije igrala u sapunicama: Bilo me strah, za glumce je to užasno

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije