Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zastoj kod šampiona

Brončane blizanke Jurković slave svoju prvu medalju a Sinkovići ostali bez odličja: "Ovo nam je dobra škola"

Foto: Privatna arhiva
1/6
28.04.2024.
u 13:54

Ivana i Josipa Jurković svoju prvu seniorsku medalju na velikim natjecanjima osvojile su u posljednjih 500 metara utrke a Valent i Martin nisu bili konkurentni od samog početka utrke, nije ovo bio njihov dan

Najbolje hrvatske veslačice, Ivana i Josipa Jurković, osvojile su svoju prvu seniorsku medalju. Na Prvenstvu Europe, što se održava u Szegedu, korčulanske blizanke osvojile su brončanu medalju.

Uvjerljivo najbrže bile su Rumunjke Vrinceanu i Anghel a srebro su osvojile Grkinje Anastasiadou i Bourmpou. Hrvatice su pak osvojile broncu jer su 30 stotinki bile brže od Čehinja Novotnikove i Flamikove.

Sve do posljednje četvrtine utrke, Ivana i Josipa su bile četvrte a onda su prestigle Britanke i osvojile toliko željeno odličje.

- Ovo je naša prva seniorska medalja. Bilo je jako napeto, vama vjerojatno više nego nama. Mi smo se "švercale" do posljednjih 500 metara no onda je tu proradila naša otočka krv s kamena - kazala je Josipa na koju se nadovezala jednako sretna sestra Ivana:

- Hvala mama i tata, hvala baba ako si gledala na televiziji. Hvala cijeloj Hrvatskoj, svima koji ste bili uz nas.

Prije sestara Jurković, medalje na Prvenstvima Europe, u dvojcu bez kormilara, osvajale su Maja Anić i Sonja Kešeras koje su bile brončane u Brestu (2009.), Montgemor-o-Velhou (2010) i Vareseu (2012.).

Za razliku od presretnih Jurkovićki, Sinkovići nisu bili niti blizu tog raspoloženja. A kako i bi kada su kao aktualni olimpijski pobjednici ove discipline (dvojac bez kormilara) ostali bez odličja. Brži od njih bili su zlatni Britanci, srebrni Rumunji ali i brončani Švicarci od kojih su bili sporiji četiri sekunde.

- Ne mogu reći da je kako smo očekivali. Nakon dvije kvalifikacijske utrke, nadali smo se da ćemo biti bliže medalji, no ovo nam je još jedna škola - kazao je Martin Sinković a o "školskoj lekciji" govorio je i brat mu Valent:

- Nismo zadovoljni. Očekivali smo više. Prve dvije utrke na Prvenstvu bile su bolje. Probavali smo neke nove stvari. Ovo je dobra škola, nekad treba vidjeti kako ne treba činiti. No, još smo pozitivni, vjerujemo u sebe i idemo dalje još jače.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije