Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUSTRALIAN OPEN

Čilić bez četvrtfinala

25.01.2009.
u 08:40

Marin Čilić nije uspio izboriti četvrtfinale Australian Opena. Bolji od njega bio je argentinski tenisač Juan Martin Del Potro, osmi nositelj turnira, 5-7, 6-4, 6-4, 6-2 nakon tri sata i pet minuta igre.

Oproštajem Čilića od turnira hrvatski tenis više nije zastupljen na prvom Grand Slamu sezone.

Prvi je do breaka došao hrvatski tenisač u šestom gemu prvog seta, međutim svoju je prednost odmah potom izgubio. Do novog je breaka Čilić došao dvostrukom pogreškom Del Potra u 12. gemu pri vodstvu 6-5 i tako došao do vodstva 1-0 u setovima.

U drugom je setu jedini break napravio Argentinac u u sedmom gemu za konačnih 6-4. U trećem je setu u četvrtom gemu Čilić propustio čak četiri prilike za break, a to mu se osvetilo već u narednom gemu kada je izgubio vlastiti servis brojnim neprisiljenim pogreškama. Kasnije ga je uspio vratiti, ali i ponovo izgubiti, pa je i ta dionica pripala Del Potru sa 6-4.

U četvrtom setu Del Potro je bio dominantan i s dva je breaka, u petom i sedmom gemu sigurno priveo meč kraju i tako došao do slavlja protiv Čilića u njihovom prvom međusobnom meču i plasmana u četvrtfinale gdje će igrati protiv pobjednika susreta između Rogera Federera i Tomaša Berdycha.

Statistika na kraju meča govori da je Čilić zabio 10 aseva, uz tek 50% prvog servisa, te da je imao 48 winnera i čak 64 neforsirane pogreške. Servis Del Potru oduzeo je tri puta od ukupno deset prilika.

Argentinac je zabio osam aseva, uz postotak prvog servisa od 67%, a imao je 27 winnera i 45 neforsiranih pogrešaka. Servis Čiliću oduzeo je šest puta iz deset prilika. Upravo su se bolja iskorištenost break lopti i manji broj neforsiranih pogrešaka na kraju pokazali presudni za pobjedu Argentinca protiv Čilića, koji je na ovom turniru ostavio ukupno jako dobar dojam.

Australian Open, tenisači, osmina finala:

Del Potro (8) – Čilić (19) 5-7, 6-4, 6-4, 6-2

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije