Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTIŠAO JE BUDIMIR

Hajduk raskinuo s trenerom koji ih je doveo do finala LP: 'Odlazim dostojanstveno i podignute glave'

Ženeva: Juniori Hajduka plasirali se u finale Lige prvaka mladih
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/5
02.02.2024.
u 14:51

"Odlazim čista obraza, podignute glave i otvorena srca. Gdje god budem radio ću nastaviti onako po svome, pošteno, predano, fanatično... Još jednom hvala svima i nikad zbogom samo doviđenja", stoji u objavi Marijana Budimira

Hajduk je sporazumno raskinuo ugovor s Marijanom Budimirom (43), trenerom koji je s juniorima bijelih prošle sezone napravio senzaciju i stigao do finala Lige prvaka mladih. Budimir je u omladinskoj školi Poljuda proveo osam godina kao igrač te osam godina kao trener.

Osim što je na putu do finala porazio Manchester City, Borussiju Dormund i Milan, a na kraju izgubio od AZ-a, osvojio je i prvenstvo Hrvatske. U lipnju prošle godine otišao je na posudbu u Široki Brijeg, što mu je bio prvi posao u seniorskom nogometu. 

GALERIJA Perišić i Brekalo dobili ovacije na prepunom Poljudu uoči Jadranskog derbija

Ženeva: Juniori Hajduka plasirali se u finale Lige prvaka mladih
1/19

Sjajno je započeo i nakon prvih šest kola bio na čelu prvenstvene tablice s pet pobjeda i jednim remijem, no ponestalo mu je sreće. Uslijedio je niz od čak devet utakmica bez pobjede, a u prosincu je ostao bez posla. Vratio se u Hajduk, a svega sva mjeseca kasnije uslijedio je raskid ugovora.

Kao igrač izrastao je u omladinskom pogodnu Hajduka zajedno sa Stipom Pletikosom i Zvonimirom Deranjom. Iz Hajduk 2000. godine odlazi u Udinese pa iz Italije u slovenskog Celje, litvansku Vatru te hrvatske niželigaše Trnje, Orkan i Mladost Proložac. Kao trener je najprije radio s mladim momčadima RNK Splita, a u 2016. preuzeo je Hajdukovu omladinu. Također je radio i kao pomoćnik nekolicine trenera prve momčadi, točnije Oreščanina, Vulića, Kopića i Burića.

VEZANI ČLANCI:

Obavijest o odlasku iz Hajduka objavio je na Instagram profilu svoje supruge. "Znati kada treba otići je mudrost. Biti u stanju to uraditi je hrabrost. Odlazak podignute glave je dostojanstvo", napisao je Budimir i nastavio:

"U Hajduku sam proveo 8 godina kao igrač u omladinskoj školi te 8 godina kao trener,skoro pola života. HNK Hajduk je institucija i za nas ogromna ljubav. Pružio mi je priliku raditi ono što najviše volim i najbolje znam,nadam se da sam mu se radom i rezultatima bar malo odužio.

VEZANI ČLANCI:

Hvala i doviđenja svim radnicima na terenu, čistačicama, oružarima, djelatnicima, kolegama trenerima, igračima koje sam trenirao, direktorima, predsjednicima, upravama. Na samom vrhu hvala i doviđenja navijačima. Navijači su snaga i pokretač ovoga kluba.

Nikada neću zaboraviti Manchester City, Dortmund, Ženevu. To veselje, radost i vjeru u Hajduk kakvog bi svi željeli. Naravno i dva dočeka u Splitu, na stadionu i na Rivi. Osjećao sam se tako sretno, ponosno i ispunjeno. Tko zna gdje će nas život i posao odvesti?  Odlazim čista obraza, podignute glave i otvorena srca. Gdje god budem radio ću nastaviti onako po svome, pošteno, predano, fanatično... Još jednom hvala svima i nikad zbogom samo doviđenja!"

VIDEO Armada bacala baklje u teren i nakratko prekinula utakmicu

Komentara 2

ZL
Zlatarkongozambija
16:45 02.02.2024.

Zašto se Hajduk olako rješava svojih dokazanih kadrova? Čini mi se da je to nepromišljen potez. Budimiru želim uspjeh gdje god krene, kako poslovno, tako i osobno. Glavu gore.

Avatar barba_barba
barba_barba
20:59 02.02.2024.

To nije pometno, klubovi slabijih financijskih mogućnosti žive od svojih ”proizvoda”, a to znači od tića do juniora su u svim kategorijama potrebni treneri iste kvalitete i sličnog razmišljanja. Vrhunski treneri sa vrhunskim plaćama. To je znao Tomislav Ivić ii hajdukova uprava u 1960im, to zna Ajax i dan danas, djelomično tako rade i Bayern i RedBull Leipzig, plaćaju trenere nižih uzrasta više nego drugi bundesligaši svog prvoga. I to se na kraju isplati, samo triba imati strpljenja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije