Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJVEĆI UGOVOR ZA AMERIČKO TRŽIŠTE

Hrvat dogovorio televizijska prava Lige prvaka za astronomskih 1.5 milijardi dolara

Zadar: Sunset Sports Media Festival, panel Football vs Football, The Battle for Billions
Luka Stanzl/PIXSELL
21.08.2022.
u 18:57

Zadranin s američkom adresom bio je glavni pregovarač s europskom nogometnom organizacijom.

UEFA je dogovorila veliki posao te za fantastičnu cifru od 1.5 milijardi dolara prodala tvrtki Paramount Global televizijska prava za nogometnu Ligu prvaka, što se tiče gledatelja na sjevernoameričkom tržištu.

Službeno je to objavio televizijski gigant CBS koji je ujedno vlasnik spomenute kompanije, dogovor je postignut na idućih šest godina, sada će iznositi 250 milijuna dolara po godini. Glavni realizator ovog sporazuma je Pete Radovich, kreativni direktor CBS sporta. Riječ je o jednom od najnagrađivanijih svjetskih TV producenata, osvojio je čak 41 Emmyja, glavni je za prijenos ultrapopularnog Super Bowla i Lige prvaka. 

Zadranin s američkom adresom u New Yorku je bio presretan postignutim dogovorom.

- Pozdrav iz New Yorka! Jako sam sretan što mogu objaviti kako je CBS produljio ugovornu obavezu s Ligom prvaka u idućih šest godina. Ostale su nam još dvije godine (do 2024. godine), sada smo sklopili suradnju za još šest, što znači - osam godina za mene u Europi. Novi ugovor će iznositi 250 milijuna dolara godišnje, što iznosi 1.5 milijardi - rekao je Radovich.

To je ujedno najveći ugovor u  povezivanju europskog sporta i američkih medija u povijesti. 

>> Pogledajte: Elon Musk objavio da kupuje Manchester United no onda je uslijedilo razočaranje za navijače

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar drug Joža
drug Joža
21:16 22.08.2022.

Radović zvuči kao srbin iz Crne Gore

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije