Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROLIGA

Olympiacos i Fenerbahče izborili plasman u Final Four

Basketball Euroleague match - Olympiacos Piraeus vs Fenerbahce Beko Istanbul
Foto: Stefanos Kyriazis/IPA Sport / ipa-agency.net
1/3
09.05.2024.
u 03:00

U polufinalu Final foura Olympiakos će igrati protiv Real Madrida, a u drugom polufinalnom susretu sastaju se Fenerbahçe i Panathinaikos. Final Four će se održati od 24. do 26. svibnja u Berlinu

Košarkaši turskog Fenerbahçea plasirali su se Final Four Eurolige, nakon što su u gostima i u produžetku pete utakmice četvrtfinala svladali Monaco s 80-79 (13-15, 22-25, 21-15, 14-15, 10-9), te s 3-2 ušli u završnicu. Fenerbahče je tako osigurao priliku boriti se za drugi naslov prvaka Eurolige nakon 2017.

Monaco je ovog puta bio vrlo blizu prolaska na završni turnir, ali je nakraju regularnog dijela Elie Okobo promašio uz sirenu. U produžecima je Nick Calathes pogađao uzastopne trice i dodao ključnu ukradenu loptu za pobjedu Fenerbahčea, koji je postao prva gostujuća momčad koja je ostvarila petu pobjedu. Najbolji kod Fenerbahčea bili su Nick Kalates i Scotty Wilbekin s po 14 te Tarik Biberović s 13 koševa. Kod Monaca su se istaknuli Mike James s 20, Donatas Motijeunas sa 16 i Eli Okobo s 15 poena.

VIDEO Jezivo svjedočanstvo beogradskog navijača: 'U Zagrebu smo htjeli prebiti Dražena, imali smo plan'

Košarkaši grčkog Olympiakosa plasirali su se na Final four Eurolige, nakon što su u odlučujućem, petom meču na gostovanju svladali Barcelonu sa 63-59 (9-12, 16-15, 15-13, 23-19). Kod Grka su najbolji bili Shaquille McKissick s 12 i Kostas Papanikolaou s 11 koševa, a kod Barcelone su se istaknuli Nicolas Laprovitola sa 17 i Alex Abrines s 13 poena.

U polufinalu Final foura Olympiakos će igrati protiv Real Madrida, a u drugom polufinalnom susretu sastaju se Fenerbahçe i Panathinaikos. Final Four će se održati od 24. do 26. svibnja u Berlinu.

GALERIJA Hrvatska upisala važnu pobjedu protiv Cipra (92-63)

Basketball Euroleague match - Olympiacos Piraeus vs Fenerbahce Beko Istanbul
1/37

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije