Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MIRKO MARIĆ

Rijeka predstavila veliko pojačanje. Bivši najbolji strijelac HNL-a stigao je na Rujevicu

HNK Rijeka predstavila novog igrača Mirka Marića
Nel Pavletic/PIXSELL
31.01.2024.
u 16:00

Rijeka će biti četvrti klub u HNL-u, iako je dosada zapravo nastupao samo za dva, zagrebačku Lokomotivu i Osijek. U Lokomotivi je igrao kao posuđeni igrač Dinama, za koji nije upisao ni jedan nastup. Za Osijek je u HNL-u odigrao 97 utakmica i postigao 45 golova, dok je u Lokomotivinom dresu imao 73 nastupa i 17 pogodaka.

Hrvatski 28-godišnji napadač Mirko Marić došao je na posudbu u Rijeku do kraja sezone, a njegov je dolazak u njene redove vodeća momčad Hrvatske nogometne lige objavila prigodnim videom putem društvenih mreža. Marić je ugovorom vezan s talijanskim prvoligašem Monzom do ljeta 2026., ali je u ovoj sezoni dobio priliku zaigrati u samo 10 utakmica skupivši ukupno 281 minutu na travnjaku. Postigao je jedan pogodak.

Rijeka će biti četvrti klub u HNL-u, iako je dosada zapravo nastupao samo za dva, zagrebačku Lokomotivu i Osijek. U Lokomotivi je igrao kao posuđeni igrač Dinama, za koji nije upisao ni jedan nastup. Za Osijek je u HNL-u odigrao 97 utakmica i postigao 45 golova, dok je u Lokomotivinom dresu imao 73 nastupa i 17 pogodaka. Još se 11 puta upisao među strijelce u Hrvatskom nogometnom kupu - sedam puta u Osijeku, a četiri puta u Lokomotivi.

VEZANI ČLANCI:

Za Lokomotivu je postigao sedam golova u kvalifikacijama za Europsku ligu, a jednom je bio strijelac u tom natjecanju i za Osijek. U Monzu je stigao u ljeto 2020., ali je više utakmica na talijanskim travnjacima odigrao kao posuđeni igrač za Crotone (37) nego za klub koji ga je kupio od Osijeka. U Serie B je za Crotone postigao 11 golova u 36 nastupa, a onda je zbog ozljede morao propustiti cijelu prošlu sezonu.

Marić će u Rijeci nositi dres s brojem 24.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije