Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
S DRUGE STRANE ZAKONA

Bivši interventni policajac optužen za 18 razbojstva. Orobio bi banku pa bježao  na – romobilu

PUZ
Foto: PUZ
09.05.2023.
u 09:46

Nakon uhićenja pretraženi su mu stanovi i automobili kojima se koristio. Nađeno je šest pištolja, odjevni predmeti i sredstva za maskiranje, romobil, novac...

Denis S. (33), bivši interventni policajac PU zagrebačke, optužen je za 18 razbojstva i jedan pokušaj razbojstva, a optužnicu je protiv njega podigao ŽDO Zagreb. U njegovu uhićenju u veljači sudjelovala je i Specijalna policija, jer se smatralo da je naoružan i opasan.

Razbojstva za koja ga se tereti počinio je od veljače 2022. do veljače 2023. Prema optužnici, nije birao doba dana za počinjenje razbojstva, kao što nije birao ni  mete. Orobio je  trgovine, poslovnice igara na sreću, pošte, ljekarne, banke... U prepade je išao maskiran, djelatnicima je prijetio pištoljem, tražeći novac...  

Osim što je prijetio djelatnicima, razoružavao je zaštitare. Nakon počinjenih razbojstva bi pobjegao, a u šest navrata u bijegu se koristio električnim romobilom kojim bi se prethodno dovezao do svoje mete. Po njega je kobno bilo razbojstvo 8. veljače 2022. kada je maskiran ušao u banku na Radničkoj cesti. Razoružao je zaštitara te je prijeteći oružjem tražio novac, no uhićen je malo nakon tog razbojstva.  

Nakon uhićenja pretraženi su mu stanovi i automobili koje je  koristio. Nađeno je šest pištolja, odjevni predmeti i sredstva za maskiranje, romobil, novac... Ukupna šteta je oko 80.650 eura.

Tužiteljstvo traži da se Denisu S. produlji istražni zatvor do okončanja postupka, a određen mu je zbog opasnosti od ponavljanja djela. 

VIDEO Ribarima iz Umaga gubi se svaki trag: Objavljeni detalji nestanka, u potragu se uključili i Talijani

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije