Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAVOR ŠTERN ZA VEČERNJI TV:
Povratak na članak

'Hrvatska će ostati bez vlastitih izvora nafte uskoro, moramo osnovati novu energetsku kompaniju'

'Ne vidi se kraj ratu, a međunarodna zajednica baca pomoć iz zraka. Hrvatska treba predložiti rješenje'

Komentari 11

EJ
ejStef
16:39 26.03.2024.

To je tako kada se aktivistima da da vode politiku. Rješavamo probleme koje prije nismo imali, a sada su odjednom egzistencijalni... To zeleno je u Europi došlo na razinu religije, gdje se prodaju razne relikvije od kojih nema nikakve koristi, a na vjerska istraživanja se troše enormni novci. Da bi se sve to moglo financirati, izmislili su se porezi na CO2, što je isto kao i porez na zrak, te se na to, naravno, nakalemila enormna birokracija... To sve plaćaju građani, koji imaju sve manje, sve više toga se moraju odricati, svaki dan im se nameće neka nova izmišljotina. Konačna korist od svega toga je vrlo upitna do nikakva... Evo primjer; u Njemačkoj su sva kućanstva obavezna napustiti grijanje na plin (i druga fosilna goriva) u dogledno vrijeme. To će rezultirati izvlačenjem stotina milijardi € građanima iz džepa, a ukupan efekt će biti ušteda CO2 u razini jednog dana Kineske proizvodnje, uz to još dodatno anulirana izgradnjom novih elektrana na plin... Ta zelena religija je dovela do toga da jedan Mercedes lobira kod EK za ukidanje carina na Kineske el. automobile. Zašto? Jer je Mercedesu drastično jeftinije već sada proizvesti auto u Kini i dovesti ga ovdje i platiti carinu, nego bilo što raditi u EU...

VL
FD
franjo.durinic
16:48 26.03.2024.

Kako je SDP prodao naftna polja Gdje su pare???

VL
Avatar krcedolac
krcedolac
17:08 26.03.2024.

Apsolutno! Osnovati i onda prodati.

VL
NE
NervozniPoštar
16:40 26.03.2024.

Moramo osnovati novu kompaniju, u nju ulupati državne novce kako bi politika imala gdje slati one koji su višak u nadzorni odbor. Takva kompanija bi bila dobra sinekura za djecu političara, a kad bi zatrebalo državi novaca, onda bi je prodali uz proviziju.

VL
PO
Poganec
07:06 27.03.2024.

Sve je to uredu ali postavlja se pitanje . Sto je jos Hrvatsko? I sto im je los ostalo za prodati i tako smo najsiromasniji u EU. Nista me necudi da stanovnistvo odlazi radi boljih uvjeta

VL
Avatar Žaoka
Žaoka
16:59 26.03.2024.

Jako velilki stručnjak koji se obogatio u rusiji. Dajte, najte.

VL
SS
simpatican.simpa
16:02 26.03.2024.

Kako se zmišljava topla voda, mislim da je ovo za Večernjakovu ružu. Halo, kuc kuc...

VL
HO
homofobic
19:16 26.03.2024.

Drug Stern je energetski napredovao kao i ruSSi: morali im doci zapadnjaci i postaviti eksploataciju jer sami nisu bili sposobni! Europi ruSSka energiju nije potrebna! Pod istocnim Mediteranom su enormna lezista plina, Izrael ih eksploatira za sada u sitno. Egipat ima izgradeno postrojenje za ukapljivanje i gotovo 90% kapaciteta je jos raspolozivo. Ocekuje se da ce se koristiti za ukapljivanje izraelskog plina dok Izrael i Cipar naprave cijevovode za Europu. Cijena plina iz polja Leviatan isporucenog u Europi ce biti niza nego je sada cijena sjeveromorskog plina u Norveskoj ili Skotskoj.

VL
CH
chemica
16:40 26.03.2024.

Kao energetskom stručnjaku, ama baš svaka mu je na mjestu. Nek se toga i drži. Laička naklapanja o uzrocima klimatskih promjena nek ipak ostavi teoretičarima raznoraznih maloumnih zavjera.

VL
SL
slavenZadravec
20:29 26.03.2024.

Ovi naftaši su ono što je duhanska industrija bila pred 40-ak godina. Tvrdnje tipa: Ljudi su i prije pušenja imali problema s dišnim sustavom, i prije su dobivali rak .... Čak se radi o sličnom sustavu lažiranja i pogrešnog tumačenja znanstvenih podataka.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.