Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZNATO LICE U ŠVEDSKOJ

Iznenađenje u Malmöu: Plenkovićeva fotografija pojavila se u svim autobusima, ovo je razlog

Plenković u Švedskoj
Foto: Dario Topić
1/3
09.05.2024.
u 22:01

Glavnim švedskim gradom upravo kruži Plenkovićeva fotografija i vijest o sastavljanju Vlade s Domovinskim pokretom.

Ako se ovih dana nalazite u Malmöu, gdje se bira ovogodišnji pobjednik Eurovizije, u gradskim autobusima mogli biste naići na vrlo poznato lice. Ondje je, naime, stigao i naš novinar Dario Topić, koji je u javnom prijevozu poznatog švedskog grada sreo ni više ni manje nego premijera Andreja Plenkovića.

Doduše, da budemo još precizniji, nećete ga pronaći osobno kako putuje gradskim autobusima, ali njegova slika i vijest o sastavljanju Vlade s Domovinskim pokretom upravo kruže Malmöom. Tekst navodi da je nakon izbora postignut dogovor HDZ-a s "nacionalističkom strankom" Domovinskim pokretom, pa tako putnici u autobusima, prepunima obožavatelja Eurovizije, imaju priliku biti u toku s političkim zbivanjima u Hrvatskoj.

Plenković u Švedskoj
1/3

Međutim, treba naglasiti da u javnom prijevozu u Švedskoj stoji pogrešno da je HDZ premijera Plenkovića osvojio 60 od 151 mandata na izborima u travnju. Vladajuća stranka stigla je do, da podsjetimo, 61 mandata, dok je za sastavljanje Vlade potrebno njih 76. Mandataru Plenkoviću svoju podršku dalo je i 12 članova DP-a, no i s njim do formiranja većine nedostajala su mu tri glasa. Njih će dobiti, najavljeno je, iz Kluba nacionalnih manjina bez SDSS-a.

Inače, DP je na izborima 17. travnja osvojio s partnerima 14 mandata, no odmah se u izbornoj noći od njih "odcijepio" Mislav Kolakušić (Pravo i pravda), a u četvrtak je objavljeno da svoj potpis neće dati ni Josip Jurčević. DP, kao manji koalicijski partner u budućoj vlasti s 12 mandata, dobio je tri resora - poljoprivredu, gospodarstvo te demografiju i useljeništvo, za što će se osnovati novo ministarstvo, potvrdile su obje strane. Uz ministarske pozicije dobivaju i dva mjesta potpredsjednika Vlade te jedno potpredsjednika Sabora.

VEZANI ČLANCI:

FOTO Plenković stigao u Vukovar na novu rundu pregovora: Pogledajte kako su ga dočekali DP-ovci

Plenković u Švedskoj
1/10

Komentara 6

ŠT
ŠtoReći
00:33 10.05.2024.

"nacionalističkom strankom" ha ha a bit će imamo ažurne izvjestitelje kao i obično ...

LE
lector2corrector
23:35 09.05.2024.

dobar glas daleko se čuje, a loš ostaje doma ;)

AN
Antonio1952
23:13 09.05.2024.

Cudo nema, Grbina, Grmoje, Petrova, Tomasevica, Milovanovica i drugih guditnika. Plenkovic je izvozni hrvatski brend i treba ga zastitit.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije