Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
optužio predsjednika

Jandroković opleo po Milanoviću: 'Dovodi cijelu situaciju pred izbore u kaotično stanje'

Zagreb: Predsjednik Sabora Gordan Jandroković održao konferenciju za medije
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
11.04.2024.
u 14:09

Gordan Jandroković ponovio je da su u HDZ-u spremni na sve izazove i poručio da će se ponašati odgovorno

Predsjednik Hrvatskog sabora i nositelj liste HDZ-a za 2. izbornu jedinicu Gordan Jandroković optužio je u četvrtak predsjednika Republike Zorana Milanovića da od početka kampanje krši zakon i ustvrdio da HDZ na koji način neće ugroziti stabilnost ustavno-pravnog poretka.

"Predsjednik Republike od samog početka, pa i prije samog početka kampanje krši ustavni zakon i dovodi cijelu situaciju pred izbore u kaotično stanje. Nemam informacija o tomu namjerava li dati ostavku, a mi ćemo nastaviti kampanju pozitivno i afirmativno, vodeći računa o interesima naših građana i uvjereni smo u izvrstan rezultat i formiranje parlamentarne većine”, rekao je Jandroković u Gudovcu pored Bjelovara, gdje je u četvrtak otvorio 25. Međunarodni proljetni bjelovarski sajam.

Jandroković je ponovio da su u HDZ-u spremni na sve izazove i poručio da će se ponašati odgovorno. "Mi ni na koji način nećemo ugroziti stabilnost ustavno-pravnog poretka i nećemo se poigravati s našim građanima”, kazao je.

VEZANI ČLANCI:

Komentirao je i visoku stopu inflacije napomenuvši da Hrvatska ujedno ima velik rast BDP-a, po čemu je zadnjih godina u samom vrhu Europske unije.

"Važno je da gospodarski rast, plaće i mirovine rastu puno brže i više nego inflacija, tako da smo u pozitivnom odnosu između rasta plaća i inflacije. Posebno u sektoru prehrambene industrije Vlada je već donijela neke odluke u borbi protiv inflacije, poput zamrzavanja cijena određenih proizvoda. I dalje ćemo pratiti situaciju, a građani trebaju znati da postoje oni koji žele profitirati na tome, a to su oni koji imaju nerealno visoke marže”, kaže Jandroković.

FOTO/VIDEO Pripreme za izbore: Jedan glasački listić košta 15 centi, pogledajte proces tiskanja

Zagreb: Predsjednik Sabora Gordan Jandroković održao konferenciju za medije
1/33

Komentara 2

RA
Raptor
17:45 11.04.2024.

Ove izjave o inflaciji i rastu plaća i mirovina još su jedan primjer demagogije koja se prodaje građanima Hrvatske. I dokaz ekonomske nepismenosti govornika. Nitko ne govori da je u doba pandemije Hrvatska imala daleko najveći pad BDP--a od svih članica EU. To je razlog da je kasnije imala nešto veći rast od drugih. Isto tako ne govori se da rast plaća i mirovina nema uporište u rastu produktivnosti i proizvodnosti rada. To nanovo generira inflaciju i dovodi do začaranig kruga. Činjenica da nam industrijska proizvodnja opada znači da raste uvoz i da većim plaćama i mirovinama čuvamo radna mjesta u zemljama iz kojih uvozimo, a ne u Hrvatskoj. Inflacija ide u prilog državi jer se više puni proračun. Zato sad ima novca kao nikad. Dijeli se šakom i kapom kome treba i kome ne treba, što opet generira uvoz i inflaciju. Rast BDP-a po stanovniku dijelom je posljedica gispodarskog rasta, a dijelom smanjenja broja stanovnika. Zašto građanima ne govorite istinu?

DD
De der
16:51 11.04.2024.

Glava osuđene zločinačke kradeze nakupine ima što reći poštenim ljudima i političarima? Neka komentira ćaću Sanadera, perjanicu Kutlu, dijamanta Zagorca, Josipu Rimulju i ostale u dugoj koloni kradeze kriminalaca. Zapravo to su sve kriminalci, tko manji tko veći, oni koji ih podržavaju su isti kao i oni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije