Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Francusku trese kulturni rat

Pop-zvijezdu Ayu napadaju da ne pjeva na čistom francuskom jeziku: 'Ovo je Pariz, a ne tržnica u Bamaku'

10.05.2024.
u 13:43

Nakamura u svojoj glazbi često koristi mješavinu verlanskog i afričkog slenga iz bambare, jezika kojim govori više od osamdeset posto Malijaca. Verlan, vrsta francuskog slenga nazvana po inverziji francuske riječi 'l'envers', što znači unatrag, potječe s periferije Pariza poznate kao 'la cité' (predgrađe), u kojoj živi velika imigrantska populacija. Njezina je glazba nastala pod utjecajem francusko-karipskog zouk popa s Guadeloupea i Martiniquea i afropop-ritmova, ali ipak je čvrsto francuska. Dok su neki veliki francuski izvozni bendovi, poput Daft Punka, radije pjevali na engleskom, Nakamura je osvojila globalnu publiku pjevajući na francuskom. Francuski glazbeni kritičari tvrde da čak ni Piaf u njezinoj poslijeratnoj zvjezdanoj slavi nije imala globalni doseg kao Nakamura, s obožavateljima svih klasa, podrijetla i dobi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije