Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMENTAR O DJECI I ŽENAMA

Sanader tvrdi da se njegova izjava izvlači izvan konteksta: 'Žao mi je da je tako ispalo...'

Zagreb: U hotelu Westin održana je sjednica Predsjedništva HDZ-a te predstavljanje izbornog programa
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
03.04.2024.
u 20:25

"U svom govoru osvrnuo sam se prvenstveno na demografiju kao ključno pitanje hrvatske budućnosti, oko čega smo svi suglasni", naveo je Ante Sanader

Ante Sanader, treći na listi HDZ-a za IX. izbornu jedinicu, osvrnuo se na Facebooku na svoju izjavu prigodom stranačkog skupa u Zadru. Kako ističe, njegova je izjava potpuno krivo prenesena u medijima, a u govoru se, dodaje, osvrnuo prvenstveno na demografiju kao ključno pitanje hrvatske budućnosti.

Naime, Sanader je u utorak u Zadru, kako prenosi Zadarski.hr, rekao: "Nas pet ima 18 djece. To je 3,6 djeteta u prosjeku. Prosjek nam dižu ova dvojica koji imaju po pet djece. To je poruka koju smo željeli poslati kao moderni HDZ, da se mi držimo svoje tradicije i svojih kršćanskih vrijednosti. Samo ovaj ima pet sinova, ovi pet kćeri pa nisu stali i ne smiju stati, ovi moraju dobiti kćer, a ovi sina. To sve govorim radi mlade kolegice Nikoline koju sam cijelo vrijeme u Saboru nagovarao da se mora udati jer drugi mandat Sabora ne dolazi besplatno. Ljudi moji zalud vam svi projekti ako djece ne bude, promislite koliko će Hrvata biti za sto godina. Ja po Zagrebu vidim kako žene vode samo pasiće, vrlo malo njih vodi djecu, tako da mislim da je to jedan od najvažnijih prioriteta koji je HDZ stavio u svoj program".

Vezano uz tu izjavu, Sanader je danas istaknuo kako njegov komentar nije imao nikakvu lošu namjeru. "Nažalost, vidim da je moja izjava prigodom stranačkog skupa u Zadru potpuno krivo prenesena u medijima. U svom govoru osvrnuo sam se prvenstveno na demografiju kao ključno pitanje hrvatske budućnosti, oko čega smo svi suglasni.

Svi prisutni u dvorani mogu potvrditi da moj komentar, koji se izvlači sad izvan konteksta u medijskom prostoru, nije imao nikakvu lošu namjeru prema bilo kojoj ženi, a kamoli prema kolegici Nikolini Baradić, koju iznimno cijenim i s kojom sam ostvario izvrsnu suradnju u protekle četiri godine u Hrvatskom saboru. Žao mi je da je tako ispalo te se ispričavam ako je netko to shvatio na pogrešan način", naveo je Ante Sanader. 

Komentara 2

BU
burza
15:23 04.04.2024.

Pa sta je pogrijesio treba radati djecu a.saborske zsstupnice trebaju biti primjer imaju dobru placu ako su sposobne a ne tupiti treba djece a one na tom polju ne rade nista

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
11:46 04.04.2024.

Nije on tako mislio, kaže predsjednik Sabora. Dodajem, jer da je mislio ne bi govorio o ženama koje je HDZ redom izbacio sa svojih lista za Sabor i za čelna mjesta u HDZ-u.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije