Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
područje Zaporižje i Donjecka

Ukrajina granatirala regije pod ruskom kontrolom: Poginule tri osobe

A member of company tactical group "Steppe Wolves" of the Voluntary Formation of the Zaporizhzhia Territorial Community fires a handmade small multiple rocket launch system toward Russian troops near a front line
Foto: Stringer/REUTERS
1/11
28.04.2024.
u 12:37

Ruski sustavi protuzračne obrane uništili su 17 bespilotnih letjelica koje je Ukrajina lansirala iznad svog teritorija, priopćilo je u nedjelju rusko ministarstvo obrane

Dvoje ljudi poginulo je u ukrajinskom granatiranju grada Pologija u ukrajinskoj regiji Zaporižji pod ruskom kontrolom, rekao je guverner ruske regije Penze Oleg Melnišenko u aplikaciji za poruke Telegramu. Odvojeno, ruska novinska agencija TASS citirala je vlasti u dijelu ukrajinske regije Donjecka koji je pod ruskom kontrolom, rekavši da je jedna osoba ubijena u ukrajinskom granatiranju u selu Oleksandrivki.

Ruski sustavi protuzračne obrane uništili su 17 bespilotnih letjelica koje je Ukrajina lansirala iznad svog teritorija, priopćilo je u nedjelju rusko ministarstvo obrane, a regionalni dužnosnik rekao je da je meta napada bila skladište nafte u regiji Kalugi. Ministarstvo obrane objavilo je na Telegramu da su tri bespilotne letjelice koje je lansirala Ukrajina oborene iznad regije Kaluge, južno od Moskve.

Vladislav Šapša, regionalni guverner Kaluge, rekao je da su dronovi pali blizu skladišta nafte u blizini grada Ljudinova. Rusija rijetko otkriva informacije o punom učinku ukrajinskih napada na njezin teritorij ili infrastrukturu. Kijevski dužnosnici kažu da ciljanje ruske vojne, energetske i prometne infrastrukture potkopava ratne napore Moskve.

 

GALERIJA Posljedice nedavnih ruskih napada na ukrajinski teritorij
A member of company tactical group "Steppe Wolves" of the Voluntary Formation of the Zaporizhzhia Territorial Community fires a handmade small multiple rocket launch system toward Russian troops near a front line
1/8
Ključne riječi

Komentara 2

FU
Fusnota
14:54 28.04.2024.

Šapša kao Milan Martić

HR
hrUsrcu
18:36 28.04.2024.

slava U krajini

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije