Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'SADA JE TRENUTAK'

Više stranaka došlo na Sabor IDS-a: 'Imamo zajednički cilj - micanje HDZ-a s vlasti'

Pula: Dalibor Paus, predsjednik IDS-a
Sasa Miljevic
10.02.2024.
u 15:21

Dalibor Paus istaknuo je na 37. saboru stranke u Poreču važnost političkog utjecaja IDS-a u Istarskoj županiji te potrebu za daljnjim napretkom kroz decentralizaciju ovlasti. Na saboru su se okupile i druge lijevo-liberalne stranke.

Predsjednik Istarskog demokratskog sabora (IDS) Dalibor Paus rekao je u subotu na 37. saboru stranke u Poreču, kako je IDS uvijek podizao razinu političke kulture u Hrvatskoj i time pokazao da zna "izvući maksimum iz ovog visoko centraliziranog sustava upravljanja".

"U svemu onome na što možemo utjecati, iskoračili smo više nego ostali, ali želimo više. Želimo kvalitetnije obrazovanje i zdravstvo, bolje plaće i mirovine, priuštivo stanovanje, niske poreze. Želimo da Hrvatska bude zemlja gdje se poštuje zakon i red, želimo sigurnost jedne uređene pravne države“, rekao je Paus. Dodao je kako je Istarska županija pokazala da 'umije i zna'.

Upravo zato, naveo je predsjednik IDS-a, uvjeren je da je za daljnji napredak nužno spustiti ovlasti u svim samoupravnim područjima definiranima Ustavom RH, odnosno u zdravstvu, obrazovanju i socijalnim politikama. "Za to ne pitamo tuđi novac, već više svojih, kod nas u Istri zarađenih šoldi", dodao je predsjednik IDS-a.

POVEZANI ČLANCI:

O izborima: Cilj IDS-a biti svugdje gdje se donose odluke koje utječu na živote ljudi

Govoreći o nadolazećim izborima, Paus je naglasio da je cilj IDS-a biti svugdje gdje se donose odluke koje utječu na živote ljudi i Istarske županije naše regije“. "Svatko od nas mora odigrati svoju ulogu na ovim izborima kako bi Istra ostala u sigurnim rukama", rekao je Paus, dodavši da zato ne sumnjam u dobar rezultat stranke.

"U tri desetljeća prošli smo kroz mnoga iskušenja i uvijek smo s njima znali izaći na kraj. Na sve te izazove mi imamo naš, autentičan odgovor, odgovor u skladu s našim istarskim načinom života koji su naši djedovi gradili stoljećima", poručio je predsjednik IDS-a.

FOTO Pogledajte kako je Zoran Milanović izgledao prije 10 godina: Mislite li da se promijenio?

Pula: Dalibor Paus, predsjednik IDS-a
1/14

Lijevo-liberalne stranke na obljetnici IDS-a

Sabor stranke kojim je IDS obilježio 34. obljetnicu političkog djelovanja održan je u Poreču gdje su se uz članove ove hrvatske regionalne stranke, okupili gosti iz drugih lijevo-liberalnih političkih stranaka i organizacija.

Tako je predsjednik PGS-a Darijo Vasilić poručio da je "Istra najrazvijenija hrvatska regija, a to sigurno ne bi bila da u Istru nije utkana politika IDS-a, da IDS-ovi načelnici i gradonačelnici nisu realizirali brojne projekte, koji razvijaju gospodarstvo i donose bolji život građanima". Predsjednik stranke Fokus Davor Nađi čestitao je IDS-u na 34 godina uspješnog djelovanja, kako je rekao "od mjesnog odbora do Europskog parlamenta".

POVEZANI ČLANCI:

"Stranke poput Fokusa se u mnogočemu ugledaju na IDS i od IDS-a uče. Budite ponosni na Istru kao - najrazvijeniju regiju u zemlji. Postoje bolji primjeri i bolje politike od vladajuće politike u Hrvatskoj i to ćemo pokazati na nadolazećim izborima", ustvrdio je Nađi. Natalija Martinčević u ime stranke Reformisti rekla je kako je važno okupljanje stranaka političkog centra. Imamo zajednički cilj - micanje HDZ-a s vlasti. Sad je trenutak da izađemo zajedno na izbore i razvijamo jednu bolju, reformiranu Hrvatsku, zaključila je.

VIDEO Radovan Fuchs komentirao prosvjed sindikata

Komentara 2

Avatar Ričard
Ričard
17:53 10.02.2024.

Virovali ili ne u Hrvatskoj postoje i stranke korumpiranije od ADeZeja , jedna od njih je IDS

CR
crocro
10:30 11.02.2024.

Oporba je do sada djelovala potpuno razjedinjeno. Oporbena desnica je jedna komponenta sabora, a oporbena ljevica druga komponenta oporbe u saboru. Kako je u saboru razjedinjenja i oporbena desnica, tako je u saboru razjedinjena i oporbena ljevica, pa se ljevica razbila na možemo tj. "Nemožemo", radničku frontu, Mrak Tariaš, Puljak, Orešković i dr., s druge strane Vidović i kompanija, s treće strane Grbin i kompanija i dr. I svaka od tih lijevih frakcija vukla na svoju stranu i svaka od njih misli da treba vladati Hrvatskom. Ali od sada se mijenja ploča. Sada se nevoljko razjedinjeni ujedinjuju samo s jednim ciljem. Rušenjem vlasti na ulici i to netom prije redovnih izbora. Čak ne žele razjednjeno-ujedinjeni čekati skorašnje redovne izbore. Oni kažu: Vlast mora pasti odmah i sada na ulici. Za HDZ misle da treba zauvijek nestati u prošlosti. Ali ova zločudna razjedinjeno-ujedinjena ljevica ne zna što je čeka na dan zaokruživanja. To će za njih biti sudbonosni dan jer će neki nestati s političke scene zauvijek. Oni misle da je većina naroda glupa i zatucana da ne vidi tko koga i kuda vodi. Žalosno i tužno što razjedinjeno-ujedinjena ljevica misli o hrvatskom biračkom tijelu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije