Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
akcija na jarunu

Zabinjavajući podaci: 'Osobe s amputacijom u Hrvatskoj imaju najniži standard proteza i kolica'

Zagreb: Udruga osoba s amputacijom udova i Ottobock organizirali trkački kamp "START"
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
1/2
13.09.2023.
u 16:47

Za vikend se na Jarunu organizira finale kampanje #vrijemejezanovikorak.

Osobe s amputacijom udova u Hrvatskoj imaju najniži standard proteza i individualiziranih kolica u EU i široj regiji, a standard pomagala koji definira HZZO nije se mijenjao već 25 godina unatoč dugogodišnjim i brojnim apelima osoba s invaliditetom, zbog čega je Udruga osoba s amputacijom udova Grada Zagreba i Zagrebačke županije (UAZ) pokrenula kampanju pod nazivom #vrijemejezanovikorak.

Finale kampanje je Trkački kamp START koji će se održati u subotu  u 10:30 sati na košarkaškom igralištu kod restorana Lido na Jarunu.

– Trkački kamp START omogućit će osobama s amputacijom da uz pomoć suvremenih sportskih ortopedskih pomagala aktivno sudjeluju u tjelovježbi. Svake godine trening vodi poznati kondicijski trener Mario Mlinarić, a projekt je realiziran uz financijsku podršku sponzora – ističu organizatori iz Udruge osoba s amputacijom udova.

U kampanji #vrijemejezanovikorak sudjelovali su članovi udruge, mediji, poznate osobe i sportaši, a sve s ciljem podizanje svijesti javnosti o problemima s kojima se suočavaju osobe s amputacijom i javnog apela prema HZZO-u da konačno podigne standard pomagala na kojem su umjesto tehnološki naprednih, proteze standarda sredine prošlog stoljeća, zaključuju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije