Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MIRO ČABRAJA

Špica je najzabavnija emisija Hrvatskog radija, reakcije su premašile sva moja očekivanja

Miro Čabraja
Foto: Renato Branđolica/HRT
1/3
10.10.2023.
u 07:00

Već tri tjedna subotom od 10 do 12 mladi zagrebački glumac na čuvenoj zagrebačkoj špici radi emisiju uživo u kojoj priča s gostima, ali i priprema razne zabavne izazove

Jesenska programska shema slušateljima Drugog programa Hrvatskog radija, uz već provjerene voditelje i kvalitetan programski i glazbeni sadržaj, sada donosi i tri nove radijske emisije. Jedna od njih je i "Špica", koja se snima u zagrebačkoj Bogovićevoj ulici. U ulozi voditelja svake subote od 10 do 12 sati slušatelje uveseljavaju akademski glumac Miro Čabraja i njegovi gosti. Miru na društvenim mrežama prati više od 200 tisuća ljudi, a zahvaljujući svojoj autorskoj emisiji "Špica", vodi ekipu na samoj špici, mjestu na koji dolaze svi koji žele vidjeti i biti viđeni u metropoli. Inače, Miro Čabraja već osam godina piše, režira i izvodi autorske predstave za djecu, a ove je godine režirao i svoju prvu predstavu za odrasle "Moja baka ima dečka", u kojoj, uz njega, glumi i Asim Ugljen.

Nedavno ste na Hrvatskom radiju počeli voditi emisiju "Špica". kako je došlo do ovog angažmana, čija je ideja emisija?

Od 16. rujna vodim autorsku emisiju "Špica" svake subote od 10 do 12 sati iz centra Zagreba. Do angažmana je došlo poprilično spontano i to na Večernjakovoj ruži. Na domjenku nakon dodjele upoznao sam ekipu Hrvatskog radija i tu se rodila nova priča. Nakon niza sastanaka na HRT-u, osmislio sam autorsku emisiju koja je nakon nekoliko mjeseci pripreme ugledala svjetlo dana.

Koji je koncept emisije, što sve možemo čuti tijekom dva sata svake subote?

Koncept emisije "Špica", donosi vam sasvim novi osjećaj gradskog provoda, a pred vas dovodi najpoznatije, zvjezdane ličnosti naših prostora. S njima progovaram o vrućim i nerijetko kontroverznim temama. Osim klasičnog razgovora, pripremio sam niz zabavnih igara i izazova koji će se naći pred mojim gostima. Svake subote biramo najbulldog frajera i frajericu, furamo trendove, furamo špicu!

VEZANI ČLANCI: 

 

 

Jeste li zadovoljni dosadašnjim emisijama, tko su vam sve bili gosti, kako ste ih birali?

Iza mene su dvije live epizode emisije "Špica". Zadovoljan sam s prvim emisijama, iako si uvijek dajem prostora za napredak. Želim brusiti zanat, a to se ne događa preko noći. U prvoj epizodi ugostio sam Idu Prester, Asima Ugljena, Nevenu Rendeli, Tomu Ricova, Stelu Rade i najpoznatijeg gospodina zagrebačke špice – didu Tonija. Drugu epizodu svojom pojavom i glasom uljepšale su dame Antonia Ćosić, Nataša Janjić, Mia Anočić Valentić, Anita Matić Delić i Dorotea Šušak. Svaka epizoda ima svoju temu pa prema temama biram i goste. I moram priznati, zasad sam i više nego zadovoljan odabirom.

Emisija je i interaktivna, pa vas se može pratiti i putem društvenih mreža. Koje sve sadržaje tamo možemo vidjeti?

Moj je cilj zagrebačku špicu učiniti nestvarnom. Emisija ide live sa zagrebačke špice, točnije iz Bogovićeve. Osim što imamo live publiku, sadržaj emisije objavljujemo i na društvenim mrežama – spica.hrt.hr. Osim samog sadržaja emisije, objavljujemo edukativno-zabavni sadržaj koji je uglavnom sniman na špici. Na Instagramu i TikToku aktivni smo svakodnevno, a prva epizoda u samo šest dana bilježi više od 500.000 pregleda na mrežama!

Kakve su prve reakcije slušatelja, što su vam rekli?

Nisam imao nikakva očekivanja! Bilo mi je bitno, s obzirom na to da je to moj prvi live, odraditi sve kako treba, a reakcija na mrežama bilo je dosta. Nakon emisije inbox mi je bio prepun čestitki i lijepih želja! Veseli me činjenica da se slušateljima, ali i gledateljima, sadržaj sviđa, vesele se što sudjeluju i s nama stvaraju najzabavniju špicu ikad!

Po čemu je zagrebačka špica posebna?

Slogan moje emisije kaže: "Furaš trendove, furaš špicu!" Mislim da je zagrebačka špica posebna upravo po ljudima koji čine špicu. Posebna je to energija subotom ujutro i upravo je to ono što špicu čini posebnom! Modni trendovi, poznate ličnosti, ispijanje kava, tračeraj – sve to čini ovu špicu posebnom!

Kako ste se vi osjećali kada ste prvi put išli u eter? Jeste li imali tremu?

Lagao bih kad bih vam rekao da nisam imao tremu! Jesam i to je nešto sasvim normalno. Prije svake kazališne predstave imam tremu. I to onu pozitivnu, koja me motivira i čini boljim. Kao glumac sam navikao na tremu. Bilo da je riječ o predstavi za djecu, večernjoj izvedbi, snimanju ili vođenju emisije, uvijek imam tremu. Ta trema nije uvijek ista, ali je uvijek znak da mi je stalo do onoga što radim. Knedlica u grlu bila je prisutna, ali ne nestane nakon nekoliko trenutaka. Vidio sam brojna poznata lica koja su me došla podržati tog jutra, pa je sve bilo lakše!

Foto: Renato Branđolica/HRT

Na društvenim mrežama prati vas 200 tisuća ljudi. Tamo često pričate i o svojim privatnim stvarima. Očigledno nemate problema s dijeljenjem intime, što mislite o tome?

Mislim da su društvene mreže postale dio svakodnevice. Ne samo meni, nego većini. Dijelim intimu, ali doziram. Ne mislim da baš sve mora biti javno. Taj mali dio intime ostavim za sebe i svoje najbliže. Volim biti iskren na mrežama, dijeliti stvari i situacije koje su mi se stvarno dogodile. Ne volim fejkati, iako je to na mrežama jako česta pojava. Ali publika to prepozna! Ne iznajmljujem luksuzni stan na dan, kako bih fejkao za jedan video od 60 sekundi. Štoviše, gadi mi se to. Uza sve obaveze u kazalištu, na mrežama i na HRT-u, nemam vremena za to.

Kako se nosite s kritikama i negativnim komentarima?

Davno je Miro oguglao na negativne komentare. Ako stavite svoj fokus na njih, ne mislim da će to dobro utjecati na vas. Držim se one mudrosti kako nije važno što se kaže, nego tko to kaže... I to je velika istina. Iako se često divim ljudima koji imaju to vrijeme potrebno za pisanje negativnih komentara.

Ove godine bila je premijera predstave "Moja baka ima dečka" s Asimom Ugljenom. Kako je predstava primljena, jeste li zadovoljni? Gdje ćemo vas uskoro opet moći gledati?

Premijera je prošla odlično! Reakcije publike su genijalne! Osamdeset minuta čiste zabave i smijeha! Nisam očekivao da će reakcija publike biti toliko pozitivna i da ćemo Asim i ja nasmijati toliko ljudi. Ljudi ne vjeruju da sam muškarac, nakon svake predstave nekoliko njih pita gdje je drugi muški glumac. Pred nama je 17. i 31. listopada nastup u Zagrebu u kazalištu Vidra, 4. studenoga na Malom Lošinju i 12. studenoga opet u Zagrebu u kazalištu Vidra.

Koji su vam daljnji planovi za "Špicu"?

Planovi su mi ugostiti cijelu estradu i učiniti zagrebačku špicu najcool mjestom svake subote od 10 do 12 sati! Špica će zasigurno predstaviti određene novitete, ali o tome kad za to dođe vrijeme.

VIDEO: Shrvana Simona Mijoković nakon smrti važne joj osobe: Za sve nas gubitak, ali za nebo dobitak

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar trnoRuzica15
trnoRuzica15
08:20 10.10.2023.

Najzabavnija emisija? Slušam 2. svakodnevno, godinama. Ta Špica mi je užas. Plitko, pretenciozno i glupo. Prebacim na hr3.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije