Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKI MJESECI

Što se sve događalo u Palači od početka godine: Tri člana kraljevske obitelji imaju rak, internet 'ludio' zbog Kate

Kate Middleton i princ William dobro se zabavljali na košarkaškoj utakmici izme?u Boston Celticsa i Miami Heata
Foto: Paul Edwards/The Sun/PRESS ASSOC
1/4
Autori: Hina, Večernji.hr
22.03.2024.
u 20:33

Protekli mjeseci bili su iznimno teški za cijelu obitelj, naglasila je princeza Kate.

Britanska princeza Kate u petak je objavila da boluje od raka i liječi se kemoterapijom. Bolest je otkrivena tijekom operacije u siječnju. Kate, supruga princa Williama, u objavljenoj videoporuci zahvaljuje svima na podršku nakon operacije i govori kako su "protekli mjeseci bili iznimno teški za cijelu obitelj".

"U siječnju sam bila na velikoj operaciji abdomena u Londonu, a tada nisam mislila da je moje stanje rak. Operacija je bila uspješna, no testovi poslije nje pokazali su prisutnost raka", kazala je britanska princeza i dodala da joj je medicinski tim savjetovao "preventivnu kemoterapiju" na koju je već krenula. Detalji o vrsti raka nisu otkriveni, no Kensingtonska palača objavila je da je sigurno da će se princeza u potpunosti oporaviti.

Kateina odsutnost iz javnog života dok se oporavljala dovela je do raznih teorija o tome gdje se princeza nalazi, unatoč tome što su je fotografirali četiri puta u manje od tri tjedna. Odlučio je stoga Daily Mail podsjetiti na vijesti o Kraljevskoj obitelj objavljene u posljednjih nekoliko mjeseci, prije nego što je danas priceza Kate objavila da boluje od raka.

25. prosinca 2023.: Kate prisustvuje božićnoj službi u Sandringhamu u Norfolku, što je bilo njezino posljednje pojavljivanje u javnosti na kraljevskom događaju. Stigla je sa suprugom princom Williamom i njihovom djecom, princom Georgeom, princezom Charlotte i princem Louisom, te ostalim članovima kraljevske obitelji.

VEZANI ČLANCI:

16. siječnja 2024.: Kate je primljena na londonsku kliniku radi planirane operacije abdomena, iako se ta vijest ne objavljuje do sljedećeg dana.

17. siječnja: Kensingtonska palača otkriva da se Kate liječi u bolnici nakon uspješne operacije. Kraljevski suradnici kažu da se očekuje da će ostati u bolnici deset do 14 dana prije nego što se vrati kući kako bi nastavila s oporavkom. U vrijeme operacije smatralo se da Kateino stanje nije kancerogeno - a nijedan test nije potvrdio prisutnost raka.

17. siječnja. Buckinghamska palača objavljuje samo 90 minuta kasnije da će kralj Charles biti liječen u bolnici zbog povećane prostate.

VEZANI ČLANCI:

21. siječnja: Bivša supruga princa Andrewa Sarah, vojvotkinja od Yorka, otkriva da joj je dijagnosticiran rak kože, šest mjeseci nakon liječenja od raka dojke.

26. siječnja: Kralj Charles odlazi u Londonsku kliniku na liječenje prostate.

29. siječnja: Kate i Charles su otpušteni iz Londonske klinike istog dana. Charles se vidi kako maše okupljenima dok odlazi s Camillom. Kate nije slikana kako odlazi, ali Kensingtonska palača kaže da se vratila kući u Windsor.

5. veljače: Buckinghamska palača otkriva da Charles ima rak.

10. ožujka: Kensingtonska palača objavila je prvu sliku Kate nakon njezine operacije abdomena.

7. veljače: Princ Harry stiže u Ujedinjeno Kraljevstvo iz Kalifornije kako bi posjetio svog oca. Sljedeći dan odlazi.

27. veljače: William se povlači s komemoracije za pokojnog grčkog kralja Konstantina u Windsoru zbog "osobnih razloga". Kasnije tog dana Buckinghamska palača zasebno je objavila da je Thomas Kingston, zet princa Michaela od Kenta, preminuo u dobi od 45 godina.

4. ožujka: Fotografija objavljena u SAD-u prikazuje Kate u Windsoru kao putnicu na prednjem sjedalu u automobilu koji vozi njezina majka, Carole Middleton.

11. ožujka: Princ William i Kate viđeni su kako zajedno napuštaju Windsor dok se voze u automobilu.

10. ožujka: Kensingtonska palača objavljuje fotografiju Kate i njezine djece kako bi obilježila Majčin dan.

11. ožujka: Uočene su nepravilnosti na fotografiji za Majčin dan, što je dovelo do toga da je princeza priznala da je 'uređivala' sliku i ispričala se za prouzročenu 'zbrku'. Kate je kasnije viđena kako se vozi iz Windsora u automobilu s Williamom.

18. ožujka: TMZ i The Sun objavili su video kako William i Kate napuštaju Windsor Farm Shop nakon posjeta 16. ožujka.

22. ožujka: Princeza u videoporuci otkriva da ima rak. 

GALERIJA Život Kate Middleton: Odrasla je u imućnoj obitelji, a nosi titulu jedne od najbolje odjevenih osoba

Kate Middleton i princ William dobro se zabavljali na košarkaškoj utakmici izme?u Boston Celticsa i Miami Heata
1/38

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije