Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DINAMO - PAOK

Jakirović najavio bespoštednu borbu s Grcima, otkrio i bez koja će ih dva igrača morati napasti

Zagreb: Konferencija za medije GNK Dinamo uoči sutrašnje ogleda s PAOK-om
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/6
06.03.2024.
u 19:02

'Moramo paziti na tog njihovog najvećeg talenta grčkog nogometa, nazvat ću ga Giannis kad ću slomiti jezik ako mu kažem prezime', rekao je trener Dinama

Ispred nogometaša Dinama veliki je europski ispit. Nakon što su u šesnaestini finala Konferencijske lige prošli španjolski Betis, sada ih čeka dvomeč s grčkim PAOK-om. Prva utakmica igra se u četvrtak od 21 sat na Maksimiru, a dan uoči dvoboja pred novinare su sjeli trener Sergej Jakirović i vezni igrač Petar Sučić.

- Očekuje nas zahtjevna utakmica. Tvrda, čvrsta, mogu kazati i prgava. Morat ćemo biti pragmatični. Imali su malu krizu, koju su prebrodili. Kad ćemo imati loptu u svojim nogama, nećemo smjeti raditi neforsirane greške. Ima nas 16 plus dva vratara, imamo malo rovitih igrača nakon nedjelje, nadam se da će svi biti na dispoziciji. Razmišljam o jednoj ili dvije promjene - kazao je Jakirović.

Disciplina njegove momčadi morat će biti na visokoj razini.

- Pričali smo... Stvari zbog visokog pulsa i emocije se događaju. To je dio nogometnog folklora, ali ne treba davati povod. Moramo biti oprezniji što se toga tiče.

Kakvo je zdravstveno stanje u momčadi?

- Ima nas 16 plus dva golmana za sutra, to je normalno za Europu kad nam neki nisu prijavljeni. Bulat i Ogiwara su još u fazi oporavka, svi drugi će nam biti na dispoziciji kao u zadnjim utakmicama. Mogli bi napraviti jednu ili dvije promjene, naravno neću reći o kojim se pozicijama tu radi. I da, moramo paziti na tog njihovog najvećeg talenta grčkog nogometa, nazvat ću ga Giannis kad ću slomiti jezik ako mu kažem prezime.

Samo je Lokomotiva u dosadašnjim europskim ogledima hrvatskih i grčkih klubova uspjela dobiti Grke. A igrali smo 22 utakmice.

- To je još jedan izazov na nas, a tradicije su tu da se ruše. Vjerujem da ćemo uspjeti u tome, a sam taj vaš podatak pokazuje koliko je teško igrati protiv Grka, uvijek su to dobre tehničke i natjecateljske momčadi koje znaju igrati na rezultat. Ali kažem, vjerujem u gol prednosti s kojim ćemo otići na uzvrat.

Petar Sučić bio je kratak u svom izlaganju.

- Sigurno da ćemo se potruditi pa pred našim navijačima dati sve od sebe, želimo ostvariti tu prednost pred uzvrat. Opet, ne smijemo srljati, igra se na dvije utakmice, tako da moramo biti pametni. Nama je uvijek drago igrati pred punim stadionima ovako velike utakmice, svi želimo usrećiti naše navijače. Zadnjih par utakmica na Maksimiru su navijači bili sjajni, želimo ih razveseliti i sutra - rekao je Sučić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije