Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSTAJE NEIZDRŽIVO

Nogometaši pripremaju neviđeni prevrat, tužit će FIFA-u? 'Tjerate nas preko granica...'

Training / team presentation FC Bayern Munich season 2023/2024.
Foto: Frank Hoermann/SVEN SIMON/DPA
1/3
10.05.2024.
u 11:02

Ako FIFA odbije posvetiti se rješavanju problema, FIFPRO i WLA će savjetovati svoje članove o njihovim opcijama, uključujući poduzimanje pravnih radnji protiv FIFA-e, navodi se u pismu koje je na uvid dobio i BBC

Svjetska nogometna federacija FIFA pozvana je da preispita planove o domaćinstvu Svjetskog klupskog prvenstva s 32 momčadi na kraju sljedeće sezone ili će sindikat igrača FIFPRO i Udruga svjetskih liga pokrenuti pravni postupak protiv nje. Sva tri europska klupska natjecanja od iduće će sezone biti proširena na 36 momčadi. Uz to, FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo u nogometu s 32 momčadi održat će se sljedeće godine u Sjedinjenim Državama od 15. lipnja do 13. srpnja.

Međunarodna federacija profesionalnih nogometaša (FIFPRO) i Udruga svjetskih liga (WLA) izrazili su zabrinutost zbog proširenih natjecanja u pismu koje je naslovljeno na predsjednika FIFA-e Giannija Infantina i glavnog tajnika Mattiasa Grafstroma, javlja BBC. U pismu se navodi da je globalni nogometni kalendar "prezasićen" i da nacionalne lige nisu u stanju pravilno organizirati svoja natjecanja, dok se igrači tjeraju iznad svojih granica, sa značajnim rizicima od ozljeda.

U pismu se navodi da takav raspored "ugrožava nacionalne lige i utječe na zdravlje i dobrobit igrača."

FIFPRO i WLA namjeravaju iznijeti svoja pitanja pred vijećem FIFA-e na njenom sastanku 17. svibnja u Bangkoku.

Ako FIFA odbije posvetiti se rješavanju problema, FIFPRO i WLA će savjetovati svoje članove o njihovim opcijama, uključujući poduzimanje pravnih radnji protiv FIFA-e, navodi se u pismu koje je na uvid dobio i BBC.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije