Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

Veliko slavlje u Madridu! Real u tri minute preokrenuo i izborio finale

Champions League - Semi Final - Second Leg - Real Madrid v Bayern Munich
Foto: JUAN MEDINA/REUTERS
1/39
08.05.2024.
u 23:13

U srijedu je na Santiago Bernabeu Real Madrid ugostio Münchenski Bayern. Njemačkom prvaku ovo je bio konačni poraz u katastrofalnoj sezoni koju će završiti bez trofeja. Real se s druge strane ponovo pokazao istinskim vladarom Lige prvaka i u finalu ide na Borussiju Dortmund

U prvoj utakmici polufinala Lige prvaka na Allianz Areni Bayern i Real Madrid odigrali su bez pobjednika (2:2). Real je u Münchenu otvorio ranim vodstvo pogotkom Viniciusa Juniora u 24. minuti. Bayern je preokrenuo pogotcima Leroya Sanea i Harryja Kanea u 53. i 57. minuti, no uvijek opasni "kraljevi" izjednačili su drugim golom Viniciusa u 83. minuti. U Madridu je nakon brojnih promašaja Reala pogotkom Alphonsa Daviesa poveo Bayern, no u junaka domaće momčadi prometnuo se Joselu čija su ih dva pogotka (88', 90' + 1) odvela u finale.

REAL MADRID - BAYERN 2 : 1


SAŽETAK UTAKMICE

Nogometaši Reala plasirali su se u finale Lige prvaka nakon što su u uzvratu u Madridu svladali preokretom Bayern s 2-1. U prvom dvoboju u Muenchenu bilo je 2-2. Pogodak je za Bavarce dao Alphonso Davies (68), ali je pobjedu i finale Realu donio dvostruki strijelac Joselu (88, 90+1). Real će u finalu na Wembleyu igrati s Borussiom Dortmund, koja je s ukupnih 2-0 izbacila PSG.  Luka Modrić je igrao od 69. minute za Real i uspio je doći do svojeg šestog finala Lige prvaka, dok trener Bavaraca Thomas Tuchel ipak nije postao prvi koji bi vodio čak tri kluba u finalima Lige prvaka.

Foto: SofaScore

Real je čudesnim preokretom s dva gola u zadnjim minutama uspio još jednom izboriti finale Lige prvaka. Bayern je vodio s 1-0 do 88. minute i nevjerovatne pogreške vratara Manuela Neuera, a nakon toga su šokirani Bavarci primili još jedan gol. Sve je zapravo sličilo na veliko finale Lige prvaka 1999. kada je Bayern od Manchester Uniteda također izgubio s 2-1 nakon što je u sudačku nadoknadu ušao s prednošću od 1-0. 

Dani Carvajal vratio se u početnu postavu Real Madrida za susret s Bayern Münchenom i to je bila jedina promjena koju je napravio Carlo Ancelotti. Na strani Bayerna, Thomas Tuchel odlučio je staviti mladog Aleksandra Pavlovića, koji je prošlog tjedna proslavio 20. rođendan, umjesto Leona Goretzke u vezni red uz Konrada Laimera. U središnju obranu uz Engleza Erica Diera vratio se i Nizozemac Matthijs de Ligt, kojeg nije bilo u prvoj utakmici na Allianz Areni u Münchenu, a zaigrao je Serge Gnabry je dobio prednost pred iskusnim Thomasom Müllerom.

GALERIJA Pogledajte murale u čast Luke Modrića. Kapetana vatrenih obožavaju u Hrvatskoj i inozemstvu

Champions League - Semi Final - Second Leg - Real Madrid v Bayern Munich
1/13

Pravo je čudo kako Real nije poveo u 13. minuti kada je udarac Viniciusa Juniora vratar Manuel Neuer skrenuo u stativu, a na odbijenoj lopti bio je Rodrygo, no Neuer je opet obranio. U 28. minuti Harry Kane je napravio pomalo neočekivan, ali vrlo precizan volej s 15-metara, ali vratar Reala Andrij Lunin to zaustavlja sa sjajnom obranom. U 39. minuti i treća velika obrana Neuera koji je zaustavio opasan i precizan udarac iskosa Viniciusa. Bilo je to sve u prvom dijelu, koje nije bilo nezanimljivo, ali je dojam da su obje momčadi bile "pod ručnom".

Drugi dio je krenuo prilikom Alphonsa Daviesa, čiji je šut klizećim startom pokušao blokirati Nacho, a lopta je otišla tik iznad grede. U 55. minuti još jednom je prošao Vinicus, ubacio do sunarodnjaka Rodryga, no šut Brazilca je tek "liznuo" vratnicu. Još jednom je pokušao Rodrygo iz slobodnog udarca, ali Neuer je obranio, kao i opasan šut Vinicusa nakon solo-prodora. I onda, kada se činilo da je Kraljevski klub nadmoćniji, Bayern je poveo iz kontre. Kane je promašao Daviesa, a Kanađanin iskosa s desetak metara pogađa suprotni kut. U 73. minuti Real je izjednačio, ali VAR je poništio gol da bi u završnici Ancelotti ubacio sve svoje napadače u igru.

Upravo je zamjena Joselu izjednačio rezultat nakon velike pogreške Neuera u 88. minuti. Vinicus je uputio nejaki udarac koji je pogodio u glavu iznenađenog vratara, kome je lopta ispala, a Joselu je pritrčao i lako sproveo u mrežu. U 91. minuti uslijedio je potpuni preokret, a nakon duge akcije Reala ubacio je Ruediger, a Joselu u sredini neometan zabio još jedan gol. Taj gol je provjeravao VAR, a pozitivnu odluku Bernabeu je dočekao u ekstazi.

GALERIJA  Ovako izgleda Modrićev penthouse u centru Zagreba. Vatreni je platio bogatstvo

Champions League - Semi Final - Second Leg - Real Madrid v Bayern Munich
1/17

PRIJENOS UŽIVO

90' + 15 - Kraj utakmice!

90' + 14 - Bayern ludo hita naprijed u nadi da izjednači. Sudac pokazuje na zaleđe, veliki protest igrača Bayerna. De Ligt je poslao loptu u mrežu, ali zastavica je ranije podignuta.

90' + 10 - Militao ulazi, a Bellingham izlazi.

90' + 7 - Tuchel je dobio žuti karton. Razumljiva je nervoza trenera. Ovo mu je bila posljednja nada.

90' - Sudac je najprije pokazao na zaleđe Joselua nakon dodavanja Rudigera, ali nakon VAR provjere priznaje se pogodak. Real ima 2:1 i za sada prolazi u finale, ali sudac pokazuje devet minuta nadoknade.

88' - Real izjednačuje! Joselu zabija nakon lošije reakcije Neuera. Nije Nijemac uspio uhvatiti u ruke snažan udarac, a na odbijenoj lopti je Joselu koji zabija ispred Diera za 1:1.

86' - Pavlović ostaje ležati pred golom Reala. Sudac je pustio igru, no kada su gosti očistili loptu zaustavlja igru da Pavlović izađe.

85' - Muller ulazi umjesto Musiale. Umjesto Kanea u igri je Choupo-Moting.

83' - Rudiger je prebacio loptu preko nekoliko igrača Bayerna za Viniciusa, ali Brazilac u posljednjem trenu ne uspijeva dobro usmjeriti loptu i ona odlazi preko gola.

82' - Nova opasnost pred golom Reala. Nakon ubačaja iz kornera Kim je igrao glavom i pogodio gredu, ali dosuđen je prekršaj u napadu.

80' - Valverde i Rodrygo izlaze. Joselu i Diaz ulaze.

76' - Kim ulazi umjesto Sanea.

75' - Musiala i Kane izveli su lijepu kombinaciju. Musiala je u posljednjem trenu dodao u šesnaesterac Kaneu koji puca u vanjski dio mreže. Sve opasnije izgledaju kontre Bavaraca.

70' - Poništen je pogodak Reala! Nacho je rukama u lice udario Kimmicha i skrivio prekršaj u napadu zbog kojeg je poništen gol Valverdea. Velika pogreška veterana Reala. Mogla bi ih koštati utakmice.

69' - Modrić i Camavinga ulaze u igru.

68' - Sjajan pogodak Daviesa! Bayern vodi! Kane se sjurio u kontru i poslao loptu za Daviesa na lijevoj strani. Ovaj se probio po sredini i opalio u suprotan kut.

66' - Izvrstan šut Musiale prema bližoj vratnici. Lunin se raspružio i izbacio u korner.

65' - Kimmich je dirao loptu rukom nakon što je ponovo Vinicius prošao kraj njega. Na skraćeni korner je izvrsno reagirao Neuer koji je pročitao loptu i skinuo je s protivničkih glava. Odbila se do Carvajala koji je iz voleja šalje daleko iznad gola.

60' - Vinicius djeluje nezaustavljivo kraj braniča Bayerna. Probio se kraj 3-4 igrača i zapucao iz blizine, ali večeras je Neuer heroj bavarske momčadi. Još jednom je upisao nevjerojatnu obranu.

59' - Vinicius je iz slobodnog udarca uputio brzu i snažnu loptu ravno na gol, ali Neuer je savršenom obranom upropastio i ovu priliku.

56' - Nevjerojatno je Vinicius progurao loptu kroz noge Kimmicha i dodao za Rodryga. Drugi Brazilac je dirao loptu, ali ona prolazi nekoliko centimetara od vratnice.

54' - Nakon dalekometnog dodavanja Kane se uspio izboriti za loptu kraj kaznenog prostora Reala i zapucati, ali brani Lunin. Borba engleskog napadača se nastavila. Srušen je u šesnaestercu i traži jedanaesterac, ali sudac pušta igru.

52' - Još se jednom Vinicius probio kraj Kimmicha, zatvorili su ga pokraj vratnice, a Brazilac je pokušao pronaći Bellinghama. Na sreću za Bayern, sve završava u bloku.

47' - Vinicius je sjajno driblingom riješio Kimmicha i dodao za Valverdea pred sam gol Bayerna. Uspješno je blokirao Dier. S druge strane se Kane izvrsno izborio za loptu i dodao za Daviesa koji se jurio prema domaćem golu. Zapucao je, ali Carvajal blokira.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme!

45' - Kraj prvog poluvremena!

45' - Laimer je poslao izvrnu dubinsku loptu na Kanea, ali Lunin je na vrijeme krenuo i očistio pred engleskim napadačem. Da se domogao lopte teško bi nešto mogao učiniti vratar Reala.

44' - Izvrsnu su akciju odigrali Bavarci, ali posljednje dodavanje Daviesa zaustavljaju stoperi Reala. Na kraju lopta dolazi do Mazraouija koji puca, a Lunin je sjajno namješten i s lakoćom brani. 

40' - Problematičan ubačaj Kroosa na prvu vratnicu. Mučili su se malo igrači Bayerna s izbijanjem lopte, ali naposljetku otklanjaju opasnost.

39' - Dobar ubačaj Kroosa iz ubačaja izbijen je iz kaznenog prostora. Zatim se lopte domogao Vinicius i pokušao ubaciti pred gol za Rodryga, ali Neuer ponovo izbija loptu.

36' - Bellingham je došao u posjed lopte i pokušao se sam probiti linije Bayerna. Trebala su tri gostujuća nogometaša da ga zaustave, ali njegov šut završava u bloku.

28' - Pokušava Vinicius škaricama nakon ubačaja, ali nedovoljno precizno. S druge strane je Kane nakon odbijanca opasno potegnuo iz voleja. Carvajal i Lunin su obojica skretali loptu da bi očistili opasnost. Bayern je dobio korner, ali vratar Reala to lako hvata.

27' - Utakmica je nakratko zaustavljena nakon što se Gnabry sjeo na tlo. Čini se da se ozlijedio. Neće moći nastaviti, a u igri je Alphonso Davies.

23' - Sjajno je Rodrygo pobjegao braničima Bayerna i dodao u sredinu šesnaesterca za Viniciusa. Brazilac loše prima loptu i uspijevaju mu je oduzeti stoperi. Moglo je biti vrlo opasno za Bavarce.

15' - Opasno je i s druge strane. Saneu je došla lopta na desnoj strani. Potegnuo je skroz do gol-aut linije i pokušao ubaciti mnoštvu suigrača koji su se skupili pred golom, ali Carvajal glavom odbija. Real je potegnuo kontru, a Bellingham se probio kroz linije Bayerna i zapucao. Uspjeli su braniči blokirati taj udarac.

14' - Vinicius pokušava s ruba šesnaesterca, ali ovoga puta daleko od okvira.

13' - Fantastične obrane Neuera! Carvajal je pronašao Viniciusa na prvoj vratnici kojeg Neuer šalje u stativu. Odbijanac je došao do Rodryga, ali njemački vratar s poda brani zicer.

8' - Sjajna akcija Bayerna. Kimmich je pronašao Gnabryja u kaznenom prostoru, a on je pokušao asistirati Kaneu umjesto da puca. Lopta je išla malo previše ispred engleskog napadača da bi je stigao.

6' - Bellingham je dobrom loptom uposlio Carvajala na desnoj strani, a ovaj šalje prema sredini peterca. Nitko od domaćih nije uspio stići ubačaj.

3' - Dier je izgubio loptu pred golom Bayerna. Previše je odugovlačio, ali na sreću po Bavarce brzo su otklonili opasnost. S druge strane Tchouaméni gubi loptu, ali opasno dodavanje Kanea sijeku stoperi Reala.

2' - Real je brzo krenuo u napad i izborio korner. Nastala je mala gužva pred golom Bayerna prilikom skoka, ali očistili su gosti.

1' - Utakmica je počela!


SASTAVI

Real: Lunin - Carvajal, Rüdiger, Nacho, Mendy - Tchouaméni, Kroos, Valverde, Bellingham - Rodrygo, Vinicius

Bayern: Neuer - Kimmich, Dier, De Ligt, Mazraoui - Laimer, Pavlović - Sane, Musiala, Gnabry - Kane


Nizozemski nogometaš i bivši napadač Real Madrida, Ruud Van Nistelrooy, u srijedu je intervju za španjolski AS pričao o Luki Modriću i nadolazećem susretu na Santiago Bernabeu. Više pročitajte OVDJE.


Prođe li danas Real Madrid momčad Bayerna u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka hrvatska će 13. godinu zaredom imati predstavnika u finalu najelitnijeg europskog klupskog natjecanja. Kako je započeo ovaj nevjerojatni niz pročitajte OVDJE.


Televizijski prijenos utakmice Reala i Bayerna možete pratiti putem kanala HRT 2 i Arena sport 1.

VIDEO Luka Modrić plakao nakon drame: 'Ovo bi mogao biti kraj'

Komentara 14

BU
Bubalamala
07:19 09.05.2024.

Opet se vidjela razlika kako to izgleda kad Luka preuzme igru, od jednom svi su u pokretu ređaju se akcije, gol visi u zraku a kod Kroosa to je jalova anemična predstava.

Avatar southman
southman
23:46 08.05.2024.

Čestitke Realu. Tuchel po običaju najslabija karika.

ML
mladaklada
23:13 08.05.2024.

U osnovi, kad se sve sagleda, Ancelotti očitao lekciju Tuchelu, plus očito bolja fizička sprema Reala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije