Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Toksikološki nalazi za 10-ak dana

Oba specijalca žalila su se na bolove u plućima: Rekli su da se osjećaju 'kao da lebde'

ATJ Lučko
Foto: Igor Kralj/PIXSELL/Ilustracija
1/3
07.09.2022.
u 18:25

Nastavili su trčati, a nakon što to više nisu bili u stanju, legli su na tlo

Iako su se u nekim medijima pojavile informacije da su u tijelu Tomislava Pavalića (30), specijalca ATJ-a Lučko kojem je u ponedjeljak 5. rujna na prvom danu obuke pozlilo, nakon čega je prevezen u bolnicu u kojoj je preminuo desetak sati kasnije, pronađeni tragovi efedrina, stimulansa koji se koristi i za povećanje mišićne mase, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i glavni ravnatelj policije Nikola Milina u srijedu su te navode oštro demantirali.

– Nemamo indicije na temelju kojih bismo uopće išli u smjeru da tako nešto provjeravamo. Toksikološki nalaz i vještačenja bit će gotovi za desetak dana, a do tada je sasvim bespredmetno raspravljati o tome od čega je smrt nastupila – kazao je Božinović.

VIDEO Pripadnik ATJ Lučko preminuo nakon trčanja nasipom, drugi završio u bolnici: 'Požalili su se na slabost, a prevezeni su u KBC Sv. Duh'

Drugi specijalac, 27-godišnjak iz Petrinje, kojemu je na toj istoj obuci pozlilo, i to gotovo u isto vrijeme kao i preminulom Tomislavu Pavaliću, i dalje se nalazi u bolnici. Prema neslužbenim informacijama, obojica specijalaca žalila su se na bolove u plućima, a dok su trčali, navodno su u jednom trenutku rekli da se osjećaju “kao da lebde”.

Nastavili su trčati, a nakon što to više nisu bili u stanju, legli su na tlo. Hitna pomoć im je nakon dolaska na mjesto događaja stavila masku za terapiju kisikom. Na pitanje jesu li bili cijepljeni, zapovjednik Antiterorističke jedinice Lučko Mate Bilobrk kazao je da je to osobni podatak koji ne smije iznositi u javnost.

Komentara 6

AA
Aartur
18:43 07.09.2022.

Pluća nemaju receptore za bol. "Bol u plućima" je najčešće povezana sa srcem ili kardiovaskularnim sustavom.

YO
yopi
19:03 07.09.2022.

2 godine maltretiranja, mogao si se cijepiti iza svake supe. Zivot ti se svodio na qr kod na mobitelu. Nisi mogao u banku/postu bez da das bris ili da pokazes mobitel. 2 godine ljudi moji...Sad nemoj ni spomenuti cjepivo

PR
prahrvat
07:54 08.09.2022.

Ako se već ovako detaljno piše o ovome, koji je bio "profesionalni" razlog da se ne piše ni slova o jednoj nedavnoj smrti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije