Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
formiranje vlade
Povratak na članak

Pravni stručnjak: 'Sustav je neodgovoran prema glasačima, političari nikome ne podnose račune'

Prema Rimcu, nije vjerojatno da lijevi blok, tj. oni koji su se zalagali za skidanje HDZ-a s vlasti, uspostavi većinu u Saboru zbog velikog broja glasova koje je osvojio Domovinski pokret, bez kojih je nemoguće sastaviti koaliciju koja bi srušila HDZ

Komentari 3

Avatar Ćuprija - moja partija
Ćuprija - moja partija
22:51 27.04.2024.

U redu, a što ćemo s osam zajamčenih manjinskih mjesta u Saboru za koje nitko ne glasuje? Samo 6,5% Srba je glasovalo za Pupovca, a samo 6% Talijana za Radina, pa oni i dalje sjede u Saboru kao predstavnici manjina, iako ih ne predstavljaju. Kako se može jamčiti pravo koje se ne konzumira? To je kao da se otvori manjinska škola u koju ne ide niti jedan učenik, ali se ne smije zatvoriti jer bi to kao bilo kršenje manjinskih prava.

VL
HR
Hrvojević
07:33 29.04.2024.

Upravo zato je sustav i dobar, jedino mi je žao što su izbori bili u srijedu i što nije bilo lošeg vremena da bude manja izlaznost, jer bi onda lakše sastavili Vladu!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.