Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTERN: JA SAM DAVOR IZ MAILA

Mađar je poslao Lovrinčeviću mail dva dana prije objave mađarskog regulatora?

Zagreb: Trgovački lanac Pevec promijenio ime u Pevex
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
14.12.2023.
u 16:29

Što se samog maila tiče, on je, navodno, Lovrinčeviću i Šternu stigao 5. lipnja u 21.27 sati, a istog dana PPD zaprima odluku mađarskog regulatora MEKH-a, koji ih zbog "učinka manipulacije na tržištu energenata" kažnjava s 1,35 milijuna eura

Bivši savjetnik sad već bivšeg ministra gospodarstva Jurica Lovrinčević na poslovnoj društvenoj mreži LinkedInu danas je komentirao svoju navodnu povezanost s izvorima iz Mađarske, o čemu se pisalo jučer. Podsjetimo, o mailu je bila riječ, u kojem se "Juricu i Davora" obavještava da će PPD dobiti kaznu od mađarskog regulatora, a upravo je tu poštu danas objavio Lovrinčević, objašnjavajući da Davor u njoj nije Davor Filipović, već Davor Štern.

- E-mail je obavijest mađarskog energetičara te osobnog prijatelja Davora Šterna kojom mene i njega obavještava o napisima u mađarskom tisku - rekao je Lovrinčević, koji kaže i da je u tijeku "propagandni pothvat dezinformiranja" koji odgovara nečijem interesu, a i da je "u ovu operaciju upregnuto mnoštvo medijskih kuća i pojedinaca koji se jako trude od hrpe laži stvoriti ‘istinu’ za jednokratnu upotrebu".

Je li on Davor iz maila, pitali smo, naravno, energetskog stručnjaka i nekadašnjeg ministra gospodarstva Davora Šterna.

- Jesam, ja sam taj Davor. Taj mail nam je poslao jedan zajednički poznanik Mađar koji radi u energetici i koji povremeno pošalje određene izvatke s mađarskih portala ili novina. Dakle, nisu to bile nikakve povjerljive informacije, one su ondje već bile javne - kaže nam Štern pa ističe kako "dulje priče" iza te komunikacije naprosto nema. Nakon onoga što su Mađari napravili u Ini, kaže, posljednji je on čovjek koji bi radio za njihove interese. Podsjetimo kratko, Štern je bio predsjednik Nadzornog odbora Ine i često je, upravo zbog odnosa prema Ini, kritizirao različite hrvatske premijere.

POVEZANI ČLANCI:

Što se samog maila tiče, on je, navodno, Lovrinčeviću i Šternu stigao 5. lipnja u 21.27 sati, a istog dana PPD zaprima odluku mađarskog regulatora MEKH-a, koji ih zbog "učinka manipulacije na tržištu energenata" kažnjava s 1,35 milijuna eura. Službeno, svoju je odluku MEKH objavio dva dana kasnije, odnosno 7. lipnja, dok transkript Nikole Grmoje iz Mosta i novinara Marina Vlahovića datira iz 8. lipnja. Dan nakon Grmoja Vlahoviću prosljeđuje poruku Mađara u kojoj se spominje da ih je Pavao Vujnovac zaustavio u kupnji neruskog plin, a istog se dana informacije o kazni PPD-u prvi puta pojavljuju u našim medijima.  

>> VIDEO Večernji list prvi doznao: Plenković smijenio Davora Filipovića i Juricu Lovrinčevića

Komentara 10

Avatar votum
votum
17:10 14.12.2023.

INA je oduvijek služila drugovima... Sad se kolju za nju.... A mediji?! Ma dajte, kakvi mediji!? To su plaćeničke PR agencije, 90% u rukama jugoslovena i srba.

TU
TutoBruto
17:34 14.12.2023.

Pusti PPD na stranu. Čovjek je rekao preko telefona da ja izvukao 140 000 EUR i da može opet minimalno toliko. Naglasak bi trebao biti tu.

Avatar Marko
Marko
18:52 14.12.2023.

Pokušavaju Mađari na sve mile načine doći do kapaciteta LNG-a

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije