Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USKRSNA ČESTITKA KARDINALA JOSIPA BOZANIĆA

Žele nas pretvoriti u naraštaj tužnih i potištenih ljudi

11.04.2009.
u 16:35

«Kao nadbiskupa zagrebačkog i sina hrvatskoga naroda, boli me neizvjesnost koja se širi među ljudima u našoj Domovini», dramatične su riječi uskrsne čestitke nadbiskupa zagrebačkog kardinala Josipa Bozanića, koju je na Veliku subotu uputio hrvatskoj javnosti. Obraćajući se javnosti s televizijskih ekrana i preko radijskog etera riječima «dragi prijatelji», jasno je htio naglasiti svoju bliskost s ljudima u Hrvatskoj.

«Ne čini li se i vama da se u dvorani našega društva, pod pritiskom različitih kriza: gospodarske naravi, a zapravo moralne i duhovne, želi dovesti u pitanje čovjekovo »sutra«, njegova budućnost? Čovjeku se potiho iscrpljuju: pouzdanje, povjerenje, veselje i radost življenja. Kao da se želi stvoriti naraštaj tužnih i potištenih ljudi, ljudi neizvjesne budućnosti», rekao je kardinal Bozanić, dodajući kako «u svemu tome navještaj Krista uskrsloga donosi novost koja je sposobna zapaliti ugašenu ili pritajenu nadu u čovjeku našega doba».

«To je moguće samo onda ako se živi zajedništvo s Isusom Uskrsnulim koji je postao čovjekom i bio raspet. Uskrs pruža novost života sa svojim iznenađenjima, među kojima je i žrtva», poručio je zagrebački nadbiskup.

«Poštovanje osobe, uzajamno povjerenje, odgovorna sloboda, suradnja i dijalog, ljubav i mir... uskrsnoga su jutra darovani čovjeku kako bi, obogaćen svim tim darovima, pošao ususret slabima, napadanima, nezaštićenima, siromašnima i starijima», rekao je kardinal Bozanić, poručivši da «Uskrs ne dopušta zatvaranje u sebe, već govori da djeca i mladi, unatoč i teškoćama koje ih čekaju, imaju pravo radovati se budućnosti ispunjenoj mirom i ljubavlju».

«Uskrs nas poziva da se vjernički zauzmemo u društvenome tkivu koje tvori naše hrvatsko društvo. Zato nam valja pohitati »još za mraka« i čuti objavu da je Isus Krist živ i prisutan», poručio nadbiskup Bozanić.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije