Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATRENA NOĆ

Izgorjela tri automobila, istražuje se je li namjerno zapaljeno vozilo načelnika osiguranja u Remetincu

Zagreb: Tri automobila izgorjela na parkiralištu u Prečkom
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/6
19.04.2024.
u 15:37

Ako se ispostavi da je riječ o namjerno podmetnutom požaru, onda imamo problem jer su zadnjih godina četvorici pravosudnih policajaca namjerno zapaljena vozila

Vatrena stihija u kojoj je uništeno nekoliko automobila uznemirila je stanovnike Baranovićeve ulice na zagrebačkoj Trešnjevci. Kako je priopćila zagrebačka policija  požar je izbio u 2.20 u noći na 19. travnja na parkiralištu. Prvo je planula Toyota Corolla zagrebačkih oznaka u vlasništvu 46-godišnjaka. Prema neslužbenim informacijama, taj automobil je u vlasništvu načelnika osiguranja u Zatvoru u Remetincu.

Nakon toga vatra se proširila na još dva osobna vozila: Ford Tourneo Connect, vlasništvo 43-godišnjakinje te Peugeot 308 vlasništvo 50-godišnjakinje, oba zagrebačkih oznaka. Požar su ugasili vatrogasci. Ozlijeđenih srećom nije bilo, a nakon očevida koji bi se trebao obaviti tijekom petka, trebalo bi se utvrditi je li riječ o namjerno izazvanom požaru ili je došlo do samozapaljenja zbog nekog kvara. Nakon što bude okončan očevid, trebalo bi se znati i kolika je šteta.

S obzirom na to da je jedno vozilo u vlasništvu pravosudnog policajca, odmah su se pojavile špekulacije da je riječ o namjerno izazvanom požaru, odnosno da je riječ o nekoj vrsti upozorenja. No u Sindikatu pravosudne policije Hrvatske (SPPH) kažu  da se još ne zna o čemu se točno radi.

POVEZANI ČLANCI:

- Policija provodi očevid i dok se to ne završi neće se znati je li riječ o samozapaljenju ili namjerno podmetnutom požaru. Ako se ispostavi da je riječ o namjerno podmetnutom požaru, onda imamo problem jer su zadnjih godina četvorici pravosudnih policajaca namjerno zapaljena vozila. U tim slučajevima, samo je jedan počinitelj otkriven i to, rekao bih, slučajno, a na sve to smo već upozoravali - kazao je Jelenko Krešo iz SPPH-a.

Taj riješeni palež automobila koji Krešo spominje obuhvaćen je optužnicom u akciji Tebra, koju je USKOK prije nekoliko godina podigao protiv više osoba, koje tereti za krijumčarenje 16 tona marihuane, namjerene plaže vozila i naručivanje premlaćivanja određenih osoba. Optužnica još nije pravomoćna, a tijekom istrage utvrđeno je da je pravosudnom policajcu automobil zapaljen iz  osvete, jer nije udovoljio zahtjevu jednog od optuženika da ga posjete supruga i djeca. 

VIDEO Tri automobila izgorjela na parkiralištu u Prečkom

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar punk
punk
18:29 19.04.2024.

čista slučajnost...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije