Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Još lčetiri godine

Rajka Bunjevac ponovo izabrana za predsjednicu Hrvatske komore arhitekata

27.04.2024.
u 14:37

Na izbornoj sjednici Rajka Bunjevac osvrnula se na postavljene i postignute ciljeve s početka prethodnog manadata te na program rada planiran za sljedeće 4 godine. Istaknula je kako u kontekstu brzih promjena koje oblikuju naša društva i okoliš, uloga arhitekture i arhitekata nikada nije bila važnija

U četvrtak 25. travnja održana je izborna sjednica Skupštine Hrvatske komore arhitekata u dvorani Hrvatske komore arhitekata, na adresi Ulica grada Vukovara 271. 

Za predsjednicu Hrvatske komore arhitekata izabrana je Rajka Bunjevac za novo mandantano razdoblje od sljedeće 4 godine. Rajka Bunjevac je od 2020. godine predsjednica Hrvatske komore arhitekata. U razdoblju od 2015. do 2020. godine bila je članica Upravnog odbora HKA i od 2009. do 2015. godine zamjenica predsjednika HKA. Članica je Stručnog savjeta za obnovu od 2020. godine. Osnovala je vlastiti Ured ovlaštene arhitektice 2000. godine koji se bavi projektiranjem, stručnim nadzorom, sudskim vještačenjem i vođenjem projekata, gdje je zaposlena. Imenovana je stalnim sudskim vještakom za arhitekturu, graditeljstvo i procjene nekretnina od strane Županijskog suda u Zagrebu 2000. godine. Osnovala je tvrtku RBP ARHITEKTI d.o.o., kao suvlasnik, 2009. godine. Prije toga radila je u Arhitektonskom atelieru Hržić d.o.o. Zagreb, Projektnom zavodu "TEHNIKA" d.d. Zagreb i Biro 71, Ljubljana kao vodeći projektant.

Na izbornoj sjednici Rajka Bunjevac osvrnula se na postavljene i postignute ciljeve s početka prethodnog manadata te na program rada planiran za sljedeće 4 godine. Istaknula je kako u kontekstu brzih promjena koje oblikuju naša društva i okoliš, uloga arhitekture i arhitekata nikada nije bila važnija. Kako arhitekti prepoznaju potrebu za prilagodbom i inovacijama, kako bi osigurali održivost i izvrsnost u promjenjivom svijetu. Kroz postavljanje ambicioznih, no ostvarivih ciljeva, Hrvatska komora arhitekta može osigurati preduvjete sigurnosti, kvalitetnijeg radnog i životnog okruženja za arhitekte budućnosti.

Iz Programa rada HKA 2024.-2028. izdvajamo područja koja će biti u daljnjem razvojnom fokusu Hrvatske komore arhitekata: novi standard usluga, stručna podrška, prepoznatljivost i participacija, natjecanje u kvaliteti, znanje i konkurentnost, međunarodna afirmacija, novi sustav prostornog uređenja, zakonodavstvo, jedinstvo, status i javno djelovanje arhitekata. Rajka Bunjevac je istaknula da su u proteklom razdoblju arhitekti zajedničkim snagama postigli željeni cilj, kao i zajedništo struke te nastavak aktivnog dijaloga na svim područjima.

Rajka Bunjevac čestitala je svim izabranim kolegicama i kolegama uz želju za uspješnim radom u novom razdoblju a za dobrobit arhitektonske struke.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije